Lunder og ErikssonDet står klart etter at Eirik Lunder (20) og svenske Jacob Eriksson (20) forlenger kontraktene sine med Team Coop og har mål om å utvikle seg og ta steget videre.

Lunder har gjennomført sin første sesong på kontinentalnivå og er nå klar for et år til. Nå ønsker han å ta med seg lærdommen fra sesongen inn i 2020, og jakte pallplasseringer i internasjonale ritt.

- Det har vært en lærerik sesong hvor jeg føler at jeg har tatt et stort steg, lært meg hvordan det er på kontinentalnivå og blitt sterkere som rytter. Jeg har kjørt flere ritt enn forventet, hvilket har vært spennende og bidratt til utviklingen, samtidig som jeg har lært mye ved å kjøre for andre. Jeg ønsker å ta det med meg inn i neste sesong så jeg kan kjøre for egne resultater og ta steget videre. Målet er pallplassering og aller helst en seier i et UCI-ritt i løpet av sesongen. Samtidig vil jeg gjøre mitt for å levere best mulig resultater både personlig og for laget, sier Lunder.

Jacob Eriksson (20) har jevnt over kjørt en god sesong hvor han har fått vist seg frem som en lovende klatrer og ungdomsrytter. Han satte blant annet preg på Tour of Norway ved å være i brudd, ha en dag i ungdomstrøyen og avslutte på topp 5 blant ungdomsrytterne.

- Det har vært et bra år med god utvikling, hvor jeg fikk kjøre en dag i ungdomstrøyen under Tour of Norway, og delta på VM i høst. Jeg trives utrolig godt på laget, og ser veldig frem til neste sesong. Nå kjenner jeg strukturen i laget, og kan fokusere mer på egen utvikling, jakte på en topplassering og jobbe mot målet om å ta steget videre. Samtidig ønsker jeg å fortsette med å levere gode resultater og hjelpe laget til topplasseringer, sier Eriksson.

Sportsdirektør Magnus Børresen ser frem til å fortsette samarbeidet med de unge rytterne, og bidra til deres utvikling i sesongen som kommer.

- Lunder er en lovende rytter som har mange gode ferdigheter på sykkelen. Fortsetter han den gode treningen og utviklingen, kan man begynne å levere resultater, noe vi fikk en liten smakebit på allerede denne sesongen. Eriksson er en av Sveriges mest lovende syklister, og er et fast innslag på det svenske landslaget. Han er en god klatrer, og viste i Tour of Norway at han tåler å kjøre harde løp over flere dager.

Vi i Team Coop ser frem til å bidra ytterligere til deres utvikling i sesongen som kommer.

Share