NM gateritt

Fredag starter 10 dager med Norgesmesterskaper i landeveisdisiplinene i sykling. Først ut er gaterittet hvor Team Coop stiller til start med forsvarende mester Erlend Blikra.

NM-gaterittet går i en løype i Askim sentrum fredag kveld. Gaterittet er en disiplin som Team Coop historisk sett har veldig gode erfaringer med. I fjor løp således Erlend Blikra av med seieren mens Erlends storebror Håvard sto øverst på pallen i 2014. Opp gjennom årene har det også blitt til en lang rekke sølv- og bronsemedaljer til det Rogalands-baserte laget. 

Søndag skal mange av Team Coop-rytterne i aksjon igjen når U23-fellesstarten avvikles ved Ås. Totalt 145 kilometer venter de unge rytterne inklusiv Vassumbakken på de siste fire avsluttende rundene.
- Rent formmessig viste vi meget sterk kjøring i Tour de Hongrie siste uke. Og motivasjonen bør heller ikke mangle. NM er kanskje det største vi kan vinne og det å være Norgesmester er noe de færreste kan kalle seg. Ambisjonen er å ta med oss edelt metall hjem etter NM-uka og helst av det edleste slaget. Da får vi se hva vi klarer denne første helgen, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Team Coop stiller med følgende lag til NM gateritt fredag 21. juni:
Håkon Lunder Aalrust, Erlend Blikra, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter, André Sotberg og Eirik Lunder.

På U23-fellesstarten søndag 23. juni stiller Team Coop med:
Håkon Lunder Aalrust, Erlend Blikra, Olav Hjemsæter, André Sotberg og Eirik Lunder.
NM-uka på landevei fortsetter neste uke, hvor Team Coop torsdag er til start på NM-tempoen og søndag på fellesstarten for elite.

 


NMu23

Share