TONDet er et av sesongens helt store mål og viktigste ritt som venter Team Coop på hjemmebanen, når laget tirsdag er til start i Tour of Norway (UCI 2.HC).

Det norske etapperittet er i år en sammenslåing av tidligere års Tour des Fjords og Tour of Norway, og er dermed også utvidet til seks etapper. Første etappe starter i Team Coops egen bakgård i Stavanger, hvilket bare er en ekstra motivasjon for laget.

- Vi har tidligere sagt at dette er vårt Tour de France. Det er det største utstillingsvinduet for rytterne i løpet av sesongen og det største for laget profileringsmessig. Alle øyne er rettet mot oss igjennom TV og media, og det pleier å være en sann folkefest med stor oppbakking langs landeveien. Dette skal være enkelt for rytterne å motivere seg til, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

På de seks etappene fra Stavanger til Hønefoss møter Team Coop det sterkeste startfeltet som noen gang har vært i Norge med deltakelse av store deler av World Tour-sirkuset i form av hele 10 World Tour-lag. Team Coop går til oppgaven med et par ferske UCI-seire og stor selvtillit i bagasjen.

- Vi er på ingen måte favoritter i dette selskapet, og det skal vi utnytte til vår fordel. Med den formen som flere ryttere har vist, er topplasseringer absolutt innen rekkevidde. Målet er i hvert fald å kjøre offensivt når muligheten byr seg og være synlige både underveis på etappene og i avslutningene, sier Børresen.

Løpet starter i Stavanger og beveger seg sørover langs kysten, hvor særlig etappe 2, 3 og 4 byr på tekniske avsluttende runder, mens etappe 5 og 6 til henholdsvis Drammen og Hønefoss nok er de hardeste profilmessig.

- Tekniske runder bør passe oss bra, da det er litt mer hektisk og uoversiktlig for de store lagene å kontrollere. Det er ikke gitt at siste etappe vil være den avgjørende med tanke på sammendraget, så her må vi være våkne hver dag, da det lett kan sprekke opp, avslutter Børresen.

Team Coop stiller med følgende rytter i Tour of Norway:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Trond Håkon Trondsen, André Sotberg og Jacob Eriksson.

Tour of Norway kan oppleves i levende live langs landeveien, og ellers oppfordrer vi folk til å følge rittet direkte på TV2 og selvfølgelig i Team Coop egne kanaler på Facebook, Instagram og Twitter.

Share