GPHimmerland
Etter en ufrivillig pause fra internasjonale UCI-ritt, er Team Coop nå klar til en travel mai måned med mange viktige ritt. Først ut er to UCI-endagsritt i Danmark denne helgen.

Etter at etapperittet Tour of Croatia med kort varsel ble avlyst i slutten av april, har Team Coop ikke kjørt UCI-ritt siden Tour of Normandie i slutten av mars. Helt løpsfri har rytterne imidlertid ikke hatt det, da det både har blitt til landslagsoppdrag og nasjonale ritt for flere av rytterne. 

- Jeg vet at rytterne har trent bra og de av rytterne som kjørte Norges Cup siste helg, kjørte både offensivt og angrepsvillig. Så jeg er ikke i tvil om at rytterne er veldig klare for oppgavene som venter og er sultne for å kjøre med om UCI-poeng igjen, sier sportsdirektør Magnus Børresen. 

Lørdag og søndag venter de to danske endagsrittene Himmerland Grand Prix (1.2 DEN) og Skive Løbet (1.2 DEN). Begge dager ligger løypene utsatt for sidevind, så hvis det blåser, så kommer det til å sprekke opp. På lørdagen er det noen utfordrende grusstrekker i starten, der man må passe seg for punkteringer. Ellers er ikke de avsluttende rundene lørdag like harde som på søndagen i Skive, hvor det er en noe mer teknisk avslutning.

- Begge er ritt som vi kjenner veldig godt fra før, og i fjor ble Kristian Aasvold nummer fem i Himmerland. Igjen i år får vi tøffest motstand fra flere danske og norske kontinentallag – særlig prokontinentallaget Riwal - Readynez, men likevel er vi blant outsiderne i begge løpene, og det er absolutt innenfor rekkevidde å ta med seg et toppresultat hjem fra Danmark, sier Børresen.

Rittene i Danmark gir også Team Coop-debut til Eirik Lunder. Han stiller til start sammen med Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Trond Håkon Trondsen, Erlend Blikra og André Sotberg.
Skiveløbet

Share