August JensenEtter en eventyrlig sesong er det ikke overraskende at Team Coops August Jensen nå blir proff. Tirsdag offentliggjorde Israel Cycling Academy at de har signert bodøværingen for de neste to årene.

Overgangen til profflivet kommer faktisk med et års forsinkelse, da August Jensen allerede i fjor høst signerte med det daværende prokontinentallaget One Pro Cycling. Før 2017-sesongen ble Jensen og laget imidlertid enige om å oppheve kontrakten, da laget mistet flere sponsorer og ikke kunne opprettholde prokontinentalstatus.

- I retrospekt var det hell i uhell at One Pro-kontrakten ikke ble til noe. Jeg har hatt en veldig god sesong med Team Coop. Det har vært kjekt å være med på den satsningen Team Coop har gjort i år, hvor alt fra klær og utstyr til selve rittprogrammet er oppgradert. Samtidig har jeg fått fritt spillerom til å kjøre min egen sjanse. Det har gitt resultater, som bare gjør meg enda mer sikker på at jeg er klar til å ta steget opp til neste nivå, forteller August Jensen.

Israel Cycling Academy har i 2017 kjørt sin første sesong som prokontinentallag og er allerede godt i gang med å oppgradere forut for 2018. Tirsdag ble det blant annet kjent at Jensens landsmann Sondre Holst Enger også skifter til det israelske laget, som tidligere har signert de nåværende World Tour-rytterne Ben Hermans og Ruben Plaza.

- Det er et lag med store ambisjoner, men viktigst for meg var det at de har vist oppriktig interesse for meg. Jeg kommer naturligvis ikke til å få samme frie rolle fra dag én, men jeg vil få mine sjanser og de har tro på at jeg etter hvert også skal sykle inn gode resultater, sier Jensen og fortsetter:

- Samtidig kommer jeg til å kjøre flere større ritt. Allerede i år har laget kjørt flere av de store belgiske semi-klassikerne og det er håp om et wildcard til neste års Giro d’Italia. Det hadde vært veldig gøy med en Grand Tour, men først og fremst håper jeg at deltakelse i flere semi-klassikere kan være med til å utvikle meg ytterligere som klassikerrytter. Det er det terrenget som passer meg best og den retningen jeg gjerne vil gå.

Avslutningsvis ser Jensen tilbake på årene i Team Coop med stor glede og gleder seg til å følge laget videre.

- Det har vært en lang reise siden 2013. Laget har tatt nye steg hvert år, og spesielt det siste året har vært kjekt å få med. Det er en veldig god stemning i laget og hele rammen rundt har blitt mer og mer profesjonell. Jeg tror at den utviklingen vil fortsette og at laget vil fortsette med å ta nye steg oppover i årene framover, sier han.

Share