jensenlukkeØivind Lukkedal (til høyre) hentet i dag en fin 12. plass i Druivenkoers-Overijse. Foto: Jarle Fredagsvik / Procycling.no

For andre dag på rad hentet Team Coop nye UCI-poeng til kontoen. I dagens belgiske UCI 1.1-ritt Druivenkoers-Overijse var det Øivind Lukkedal som hentet poengene i kraft av en 12. plass.

Team Coop hadde både Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust med langt framme i finalen på det 196 kilometer lange rittet, som ble avsluttet med en rekke harde, lokale runder. Før det var rittet preget av et brudd uten deltakelse av Team Coop – uten at laget lot seg stresse av den grunn.

- Det var et hardt ritt med mange korte, bratte bakker. Selv om vi ikke kom med i bruddet, satt vi bra framme, og var derfor også klare da løpet for alvor startet på de lokale rundene. Her satt både jeg og Håkon med i front, og Håkon gjorde en kjempejobb og var aktiv i støtingen, forteller Øivind Lukkedal.

Lukkedal var også selv med i den hektiske støtingen i finalen og kom seg kortvarig fri, men det reduserte feltet ble samlet igjen på den siste runden. Da var det lagt opp til en avgjørelse i den siste bakken med topp halvannen kilometer fra mål.

- Jeg var nummer fire over toppen. På vei ned mot mål samlet det seg en liten gruppe på cirka 25 mann. Jeg gjorde en helt ok spurt som var nok til en 12. plass. Hadde vært fint med en topp-ti, men jeg er fornøyd. Er tross alt mitt beste resultat på dette nivået, forklarer Lukkedal.

Håkon Aalrust kom i mål rett bak den forreste gruppen som nummer 28.

Nå venter det et par fridager i det travle rittprogrammet for Team Coop før det igjen til helgen går løs i det nederlandske etapperittet Ronde van Midden Nederland.

Share