Gustav Höög
Team Coop-rytteren Gustav Höög hentet i dag sesongens første UCI-poeng i det belgiske endagsrittet GP Stad Zottegem, hvor han ble nummer 24.

Det 198 kilometer lange rittet ble innledningsvis preget av et tre-mannsbrudd uten deltakelse av Team Coop. De store lagene i feltet hadde imidlertid god kontroll på bruddet, og da det gjensto tre lokale runder var det igjen et samlet felt. 

- Rundene inneholdt et brosteinsstrekke som for hver omgang reduserte gruppen betraktelig. Dessverre mistet vi også selv en rekke ryttere da både August Jensen og Joakim Kjemhus måtte bryte rittet som følge av velt, forteller Gustav Höög.

 I finalen var det bare Höög og Øivind Lukkedal igjen av Team Coop-rytterne og de samarbeidet godt for å få til et toppresultat.

- På siste runde bidrar Øivind sterkt til å kjøre inn en 16-manns-gruppe, slik at jeg sitter med i den forreste gruppen i finalen. Dessverre har jeg ikke mye krefter igjen i spurten, så det blir som det blir. Det var tross alt årets første UCI-poeng, så alt i alt er jeg fornøyd, sier Höög.

Den unge svensken har vist gode takter henover sommeren og i de første rittene i høstsesongen. Derfor håper han nå at formen og et par gode resultater den kommende uken kan være med til å sikre ham en plass på det svenske laget til VM i Bergen i september.

Share