August intervju NRK foto Pål KarstensenFoto: Pål Karstensen

Rytterne fra Team Coop gjorde et iherdig forsøk i kampen mot World Tour-lagene og sidevinden i dagens Arnhem – Veenendaal Classic. August Jensen ble beste mann som nummer 21.
Dagens 198 kilometer lange ritt begynte bra da både August Jensen og Joakim Kjemhus rett fra start kom med i en stor 37-mannsgruppe. Gruppen fikk imidlertid aldri det store forspranget og ble hentet igjen etter en time. Da startet «støte-cupen» for alvor og ni ryttere fikk en luke.

- Da bruddet blir etablert blir det et relativt kontrollert ritt, hvor primært storlagene Orica-Scott, Cannondale-Drapac og Fortuneo tar ansvar, forteller August Jensen.

På den siste 15 kilometers-runden blir bruddet hentet og det blir for alvor kjørt fort i sidevinden. August Jensen får hjelp av bursdagsbarnet Philip Lindau, som tar litt vind for kapteinen, men på tross av et helhjertet forsøk på å avansere fra plassen litt langt bak, lykkes det ikke.

- Feltet var trukket ut på én lang strek og det blir store splitt. Med ti kilometer igjen, blir jeg alene. Jeg kommer meg med i første gruppe, men det er stort sett umulig å komme seg framover i det høye tempoet som storlagene setter i front. Jeg tror nesten jeg får samme plassering i mål, som den jeg satt i med ti kilometer til mål, sier en relativ fornøyd Jensen og oppsummerer:

- For min egen del var det et godkjent ritt, og jeg synes at vi som lag gjør så godt vi kan. Men i et sterkt felt som dette og med mye sidevind, ser vi at vi fortsatt mangler litt styrke og bedre samkjøring.

Det blir imidlertid rik mulighet for Team Coop-rytterne til å revansjere seg og hente et toppresultat den kommende uken, hvor det er et tett rittprogram. Første sjanse er allerede søndag i 1.1-rittet Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven i Belgia.

Share