WEB Team Coop til Nederland og Belgia foto Szymon GruchalskiTeam Coop er klar til noen hektiske dager i Nederland og Belgia. Foto: Szymon Gruchalski.

Etter en storslått prestasjon på hjemmebanen i Arctic Race of Norway drar Team Coop nå på en liten rundtur i Nederland og Belgia hvor det venter seks rittdager i løpet av de neste ti dagene.

Første ritt på turen er det nederlandske UCI 1.1-rittet Arnhem - Veenendaal Classic på fredag. Søndag følger 1.1-rittet Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven i Belgia.

- Vi har tidligere kjørt begge rittene og det er en type ritt vi er godt kjent med. Det er ritt som skiller gutter fra menn og kvaliteten på lagene som stiller er høy, så rytteren som står øverst på seierspallen er ingen smågutt, forklarer sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen.

Et godt eksempel på det, er de siste to års vinner av Arnhem - Veenendaal Classic, Dylan Groenewegen, som i år vant den prestisjefylte avsluttende etappen av Tour de France. I år slipper Team Coop Groenewegen, men resten av det sterke Team LottoNL-Jumbo er til start sammen med flere andre World Tour- og prokontinentallag.

- Tempoet er høyt fra start i disse rittene, så det gjelder å være godt forberedt når vi stiller opp på startstreken. Vi har vist at formen er god, og flere ryttere er i stand til å krige om topplasseringene, men vi må være smarte og samarbeide godt for å lykkes, påpeker Børresen.

Team Coop har følgende ryttere med til Nederland og Belgia:
Ole André Austevoll, Håvard Blikra, Krister Hagen, August Jensen, Øivind Lukkedal, Håkon Aalrust, Gustav Höög, Anton Tunset, Philip Lindau og Joakim Kjemhus.

Etter helgens to ritt kjører Team Coop de to belgiske rittene GP Stad Zottegem og Druivenkoers - Overijse på tirsdag og onsdag før de reiser videre til Nederland for etapperittet Ronde van Midden Nederland neste helg.

Share