August Jensen foto ASO Pauline Ballet
Foto: ASO/Pauline Ballet

Selv om BMC-rytteren Dylan Teuns tok sagen i egen hånd og vant siste etappe i Arctic Race of Norway og dermed sikret sammenlagtseieren, kan ingen ta bort gleden over den samlede andreplassen Team Coops August Jensen.

Før dagens avsluttende etappe med start og mål i Tromsø var August Jensen fortsatt på realistisk skuddhold til sammenlagtseieren, bare tre sekunder bak Dylan Teuns. Laget hadde lagt flere ulike planer for forskjellige scenarier, men da bonussekundene underveis ble tatt av bruddet, var det bare bonussekunder over målstreken og eventuelle tidsforskjeller som kunne gi August Jensen den samlede seieren.

I den siste bakken fikk Teuns en luke til resten av det reduserte feltet, og den formsterke belgieren holdt feltet bak seg helt til mål. Derfor var det uten betydning at August Jensen «bare» ble nummer 18 på dagens etappe i gruppen rett bak Teuns. Den imponerende andreplassen i sammendraget var uansett sikret.

- Etappeseier i går og samlet andreplass er over all forventning. Hvis jeg hadde spådd dette får rittet, hadde alle bare ledd. Vi er med å kjempe helt der oppe med de aller beste, og det er absolutt ingen skam å bli slått av Teuns. Han er en klasserytter som kom til Arctic rett fra sammenlagtseier i et meget sterkt Polen Rundt, påpeker sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Med andreplassen i Arctic Race of Norway har August Jensen kjørt i topp-fem i alle tre store, norske etapperitt – Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway. Det har ingen annen
– verken norsk eller utenlandsk – rytter gjort tidligere.

- Det viser bare hvor god August er. Han hører hjemme på dette nivået. Det har vi visst lenge, men han har for alvor bevist det for hele omverden i denne sesongen. Han har vært solid og stabil hele året – det viser alle pall- og topp-ti-plasseringene. Det er ingen tilfeldighet at August blir nummer to her – han er absolutt en verdig rytter på pallen, sier Benjaminsen.

Selv om det naturligvis kommer til å stå litt i bakgrunnen til prestasjonen til August, så kan Benjaminsen også glede seg over en solid laginnsats, hvor rytterne i tillegg til å hjelpe August, også har vist seg fram i flere brudd i løpet av de fire etappene i Nord.

Share