August Jensen vinner foto ASO Rune Dahle
Foto: ASO/Rune Dahle

En formidabel August Jensen vant tredje etappe av Arctic Race of Norway på en helt igjennom perfekt dag for Team Coop, hvor Ole André Austevoll ble kåret til dagens mest offensive rytter etter en lang dag i brudd. 

Allerede på første etappe av årets Arctic Race of Norway var Team Coop tett på full klaff, men i dag overgikk laget enda engang seg selv, da August Jensen vant karrierens største seier og samtidig en av de aller største seirene i lagets historie. I finalestigningen opp Finnvikdalen ble det kjørt høyt tempo fra bunnen. På de avgjørende meterne lå sammenlagtleder Dylan Teuns lenge i front, men helt på målstreken fikk August Jensen presset seg forbi belgieren og vant etter målfoto. 

- Det er meget stort og veldig spesielt å ta en slik seier på hjemmebanen. Selvfølgelig først og fremst for August som har vært nære så mange ganger, men også for resten av laget og meg som sportsdirektør, sier Olav Aleksander Benjaminsen.

Med dagens seier er August Jensen nå oppe på andreplassen i sammendraget før søndagens siste etappe – bare tre sekunder bak Teuns.

- Sammenlagtseier i Arctic Race of Norway vil være en helt eventyrlig bonus for oss. Det blir vanskelig, men absolutt ikke umulig. Vi har i hvert fald landet en god plan for hvordan vi skal prøve å fravriste Teuns seieren, forteller Benjaminsen.

Foruten seieren til August Jensen hadde Team Coop også en god dag tidligere på etappen. Først var Håkon Aalrust med i dagens første brudd, og senere var Team Coop representert i dagens åtte-manns-brudd med Ole André Austevoll. Det var en hard kamp for å komme av gårde og bruddet ble lenge holdt i meget kort snor. Austevoll fikk imidlertid god belønning for den harde jobben, da han ble kåret til dagens mest offensive rytter.

Ole A Austevoll offensiv rytter ASO Gautier Demouveaux
Foto: ASO/Gautier Demouveaux

Share