August intervju NRK foto Pål KarstensenFoto: Pål Karstensen

Etter en meget god første etappe ble andre etappe av Arctic Race of Norway mer rolig for Team Coop. Beste rytter ble August Jensen på 11. plassen i en rask avslutning hvor det ble kjempet intenst om plasseringene.

Det var på forhånd forventet at etappen til Bardufoss flyplass skulle avgjøres i en massespurt – og slik ble det. Dessverre ble Team Coops beste kort, August Jensen, bokset litt inne i avslutningen, hvor bl.a. Astana-rytteren Matti Breschel var litt misfornøyd med kjøringen til Team Coop-kapteinen.

- August vet hva han er god for og er ikke interessert i å gi plassen fra seg. Det blir gitt og tatt i slike massespurter. Det skal August være forberedt på, og de mer etablerte ryttere må også venne seg til at August gir tilbake på samme måte, sier Olav Aleksander Benjaminsen om episoden.

Om dagens 11. plass sier sportsdirektøren at laget formentlig tidligere ville ha vært godt fornøyd med resultatet, men etter en meget god sesong, har både ryttere og staben rundt laget høyere forventninger.

- Vi er litt bortskjemt med gode resultater og så teller en 11. plass ikke mye. Men alt i alt er vi ok fornøyd. Vi er fortsatt på skuddhold i sammendraget hvor August nå er på fjerdeplassen, 7 sekunder bak Teuns. Det blir helt annerledes i morgen, hvor finalen formentlig vil skape større forskjeller. Vi må prøve å legge en plan så vi er forberedt på ulike scenarier, sier Benjaminsen.

Lørdagens etappe er på 185 kilometer og slutter opp Finnvikdalen i Tromsø.

Share