På lørdag stakk Fredrik av med seieren i Nordsjørittet etter å ha forlatt sin bruddkamerat i Tinghaugbakken. For omdømme blant lokalbefolkningen er det lite som kan måle seg med en seier her. For Fredrik ble det altså et solid byks på kjendisbarometeret. Sven Erik tok andreplassen & August femte. Da våre også vant de innlagte spurtene, ble det en riktig hyggelig premiesum til fordeling på laget.

 

I dag møtte August, Fredrik, Håvard, Krister, Magnus, Oscar, Sven Erik & Tormod til start i årets tredje norgescup ritt som gikk i en 12 km lang rundløype i Maridalen utenfor Oslo. Med nærmere 200 ryttere til start og mange av dem med begrenset erfaring i å ligge i felt, og en teknisk utfordrende løype, var det grunn for å gjøre tiltak for å begrense risikoen. For våre betød dette å holde posisjoner i front av feltet eller som Oscar valgte; å komme avgårde i brudd.

Der hadde han selskap av fem. Etter 11 av 17 mil, får disse selskap Fredrik pluss fire andre og avstanden til hovedfeltet øker til 3:45. Deretter begynner avstanden bakover å krympe, og Fredrik, Filip Eidsheim (Team FixIT.no) & Andreas Erland (Team Sparebanken Sør) støter fra sin bruddkamerater. De holder inn, og Fredrik får tredjeplassen.

I mens hadde også Oscar & Fridtjof Røinås støtet fra bruddet. Dermed ble det femteplass på Oscar som akkurat holdt unna for hovedfeltet. 

Sven Erik tok spurten i hovedfeltet og ble nummer seks. Håvard på plassen bak. August var uheldig og havnet i en kollisjon, og fikk et kraftig sammenstøt med asfalten. 

Share