IMG 4953

Velodromen på Sola Arena står snart klar, og vi har gleden av å informere om at Anders Oddli blir en del av Team Coop for å satse videre på banesykling og landeveissykling. 

I disse dager blir parketten lagt på velodromen i Sola Arena, og vi gleder oss utrolig mye til å kunne ta i bruk denne fantastiske arenaen som åpner mot slutten av året. I den forbindelse ønsker vi også å kunngjøre at Anders Oddli (26) blir å se i Team Coop-drakten fremover. Trønderen som har vært norgesmester i banesykling flere år på rad, flytter til Stavanger for å fortsette satsningen sin, og er i den forbindelse, glad for å kunne representere Team Coop. 

- Det er bare et par uker siden jeg tok beslutningen om å flytte til Stavanger for å kunne satse ytterligere på banesykling. Jeg har lenge hatt kontakt med Sebastian Kartfjord (driftsleder, Sola Arena) og fått oppdateringer på arenaen, men å se bilder fra arenaen hvor ting faktisk begynner å ta form, gjorde at jeg tenkte; NÅ skjer det. Nå må jeg bare flytte, sier Oddli. At jeg får representere Team Coop som ønsker å bruke banesykling i treningen deres, samt utveksle erfaring og kompetanse begge veier, ser jeg bare som en unik mulighet til å bli enda bedre.

IMG 7337

Oddli har et gull, et sølv og en bronse fra nordisk mesterskap i 2018, i tillegg til å ha vunnet NM flere år på rad. Oddli’s disipliner er omnium, scratch og poengritt, som har sine likhetstrekk med gateritt på landevei. Banesykling krever dog mer eksplosivitet og fullt fokus fra start, i tillegg til evnen til å være taktisk hele veien. Det er egenskaper Oddli håper på å ta med seg videre på både landevei og bane i Team Coop. 

- Gjør man én feil i løpet av et splittsekund, så er du ferdig. Det er derfor utrolig viktig å være fokusert til enhver tid når man konkurrerer på bane. Man har jo heller ikke gir eller bremser på banesykler, så man konkurrerer på en helt annen måte enn på landeveisykkel, sier Oddli. Målet er et EM-gull. Det har jeg drømt om lenge. Alt ligger til rette for at jeg skal kunne heve meg ytterligere noen hakk, og jeg tror det er innen rekkevidde. Spesielt når jeg kjempet i toppen i EM i 2017, avslutter Oddli.

Banesykling kommer til å bli brukt aktivt i treningsarbeidet for å utvikle landeveisrytterne i Team Coop, og velodromen bringer med seg utrolig mange muligheter.

- Anders er en flott fyr og et veldig fint bindeledd mellom landevei- og banesykling. Det er artig at han flytter til Stavanger for å kunne trene på bane på daglig basis med ambisjon om å bli enda bedre. Anders har erfaring fra landevei, og gode resultater på bane, men vi tror han kan heve seg enda mer med et profesjonelt apparat rundt seg samtidig som han trener sammen med de andre rytterne i Team Coop, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Share