bilde 04.02.2020 12 29 42
Til tross for korona, og måneder med trening uten å vite når en eventuell sesong vil starte igjen, har Iver Johan Knotten (21) stått på og jobbet målrettet mot uken som kommer. Da skal han utfordre norgesrekorden på 10, 30 og 50 km på tempo.

Først ut på mandag 1. juni (2. pinsedag) er den nåværende norske rekorden på 30 km tempo, på tiden 35:22 som Knotten selv tok for tre år siden.

- Formen er bra og det burde være mulig å slå rekorden, med tanke på at det er tre år siden og jeg har utviklet meg som rytter siden den gang. Forholdene må selvfølgelig også ligge til rette for at dette skal gå rette veien, men jeg har troa, sier Knotten.

bilde 04.02.2020 12 31 20Deretter følger 10 km på onsdag 3. juni, hvor nåværende rekord holdes av Kristoffer Skjerping med tiden 11:19, og 50 km på lørdag 6. juni hvor Reidar Borgersens tid på 58:21 skal utfordres.

- Jeg tror 10 km blir den vanskeligste tiden å slå, da den allerede er utrolig god, og man skal ha en snittfart på hvertfall 54 km/t. 50 km blir også seig, da forholdene var ganske gode for Borgersen den gangen han tok den. Det blir uansett veldig spennende og jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringen, og håper som sagt at forholdene ligger til rette for å slå den, fortsetter Knotten.
Knotten skal dog ikke forsøke å sette nye rekorder alene. Han har fått med seg både Andreas Leknessund (Uno-X Norwegian Development Team) og Søren Wærenskjold (Joker Fuel of Norway) på utfordringen.

- Det blir kult å måle krefter igjen mot to av de største konkurrentene i tempo i Norge, og se hvilken form de er i, avslutter Knotten.

Hvem som er raskest og setter ny rekord, vil tiden vise når startskuddet går til uken.

Vi følger FHIs råd om smittevern og velger derfor å ikke gå ut med lokasjon for forsøkene. Rekordforsøkene vil foregå på kveldstid, og du kan følge de våre sosiale medier (@TeamCoopSykkel) de tre respektive dagene;

Mandag 1. juni: 30 km
Onsdag 3. juni 10 km
Lørdag 6. juni; 50 km

Share