Dversnes og TrondsenTrond Håkon Trondsen fortsetter hos Team Coop og inn kommer også 22-årige Fredrik Dversnes. Med de to rytterne er Team Coop-laget for 2020 komplett.

Trond Håkon Trondsen (25) er tilbake hos Team Coop etter at veien videre med det prokontinentale-laget Wanty-Gobert ikke lykkes i denne omgang. Trondsen har kjørt en veldig god sesong med etappeseiere fra både Tour de Normandie og Tour d´Eure-et´Loir, i tillegg til at han var førstemann over målstreken på Sundvolden GP.

Den andre halvdelen av sesongen foregikk hos Wanty-Gobert som stagiaire fra august, hvor han fikk kjøre løp i både Norge (Arctic Race of Norway), Belgia, England og Kina. Til tross for at oppholdet hos Wanty-Gobert ikke ble forlenget i denne omgang, er han motivert for å vise at han hører hjemme på et høyere nivå.

- Jeg hadde en veldig god vårsesong med flere toppresultater og tre UCI-seire. Dette bidro også til muligheten jeg fikk på høyere nivå hos Wanty-Gobert. Det var en spennende periode med et godt rittprogram, og mye harde ritt som gjør meg sterkere på sikt. Jeg skulle selvfølgelig ønske at det ordnet seg med Wanty-Gobert, men jeg er motivert for å bli enda bedre og vise at jeg hører hjemme der. Jeg kommer til å fortsette å jobbe hardt for å vise at jeg er god nok til å sykle på et høyere nivå, i tillegg til at jeg ønsker å vinne sykkelritt. Det tror jeg er fullt mulig, spesielt med det sterke laget vi har for 2020. Jeg er også veldig takknemlig for hjelpen jeg har fått av Team Coop i år, og mulighetene det har gitt meg å være i laget, sier Trondsen.

Fredrik Dversnes (22) kommer fra Egersund og har jobbet fulltid som tømrer ved siden av sin sykkelsatsning. Til tross for lange arbeidsdager, har han tatt noen ekstra timer på rulla på kveldstid. Nå får han muligheten til å satse på sykling på fulltid, og håper på å kunne etablere seg på et høyere nivå.

- Jeg har alltid hatt interesse for sykkel, men spesielt etter at jeg fikk en skade i foten og ikke kunne spille fotball, fant jeg mer glede i sykling. Det har vært vanskelig å drive med det på fulltid ettersom jeg er tømrer og dagene ofte har vært fra syv på morgenen til syv på kvelden. Men det handler bare om vilje og hva man vil. Nå har jeg vært hos Sandnes Sykkelklubb i litt over to år, fått god matching og utvikling – og ser frem til å kunne gjøre dette på fulltid. Jeg vet at man ikke må stresse, jobbe godt og at resultatene kommer etterhvert. Forhåpentligvis fører dette til at jeg kan etablere meg på høyere nivå, få noen topplasseringer og vinne ritt i lengden. Uansett ser jeg veldig frem til å være en del av laget, bli bedre kjent med de andre rytterne og konkurrere sammen – og ikke mot de, sier Dversnes.

Sportsdirektør Magnus Børresen ser frem til å bidra til rytternes videre utvikling i løpet av den neste sesongen.

- Trondsen har gjennom sine resultater i år vist at han er en av Norges beste ryttere. Vi hadde et håp om at han skulle få sjansen på et høyere nivå, men når det ikke løste seg, ønsker vi å vise at vi fortsatt har stor tro på han og ønsker å ha han med videre slik at han kan fortsette å prestere og forhåpentligvis ta steget opp neste år, uttaler Børresen.

- Dversnes er en veldig lovende rytter med stor kjørestyrke, på tross av hans begrensede treningsmuligheter frem til nå på grunn av jobben. Han har en god treningsmentalitet og har levert godt jevnt over på nasjonalt nivå, og viser at han har potensiale til å utvikle seg mer hvis alt blir tilrettelagt for det, avslutter sportsdirektøren.

Med det er laget komplett og vi ser frem til å starte 2020-sesongen!

Share