Gudmestad og SotbergAndré Sotberg er klar for sin andre sesong med Team Coop etter å ha forlenget kontrakten. Inn på laget kommer også tidligere junior-norgesmester Tord Gudmestad.

Tord Gudmestad (18) bor på en gård med 12.000 høns på Nærbø i Rogaland, og har allerede rukket å bli ungdomsmester og norgesmester. Hans beste opplevelse på sykkelsetet så langt er fra første gangen han vant NM. Nå er han klar å fortsette utviklingen mot målene sine hos Team Coop.

- Å kunne bli en del av Team Coop er den beste muligheten jeg har til å kunne utvikle meg videre på veien til å ta steget videre. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de andre på laget, og tror vi kommer til å få et veldig godt miljø. Målet for sesongen er å bidra mest mulig og hjelpe laget til å oppnå resultater. Om sjansen skulle by seg, har jeg selvfølgelig lyst til å prøve meg på en topplassering, men jeg fokuserer mest på å lære meg nivået og hjelpe laget, sier Gudmestad.

Etter sin første sesong på kontinentalnivå hvor Tour of Norway var sesongens høydepunkt, har også Andre Sotberg (22) forlenget kontrakten sin med laget.

- Sesongen i år for meg personlig helt grei. Jeg har kjørt mange ritt, og spesielt Tour of Norway var veldig artig hvor jeg satt i brudd på 3. etappe. Polen (Dookola Mazowska) i sommer var og veldig kult når vi satt og tauet, og Erlend Blikra vant bortimot alle etappene utenom en. Målet for neste sesong er å prestere på et stabilt og høyt nivå, og håpe at det blir resultater av det. Det hadde vært gøy med pallplassering i et UCI-ritt. Jeg ser frem til sesongen går i gang igjen nå, og tror vi har et sterkt lag som blir artig å reise på tur med, sier Sotberg.

Sportsdirektør Magnus Børresen har troen på sine unge ryttere, og ser frem til en spennende sesong.

- André er en lojal rytter i utvikling som har bidratt sterkt til lagets resultater i år. Vi forventer at han skal heve nivået sitt ytterligere og kunne etablere seg på et høyere nivå med tiden. Tord er et av Norges største sykkeltalenter, og er en kjøresterk rytter med en giftig avslutning. Vi forventer ikke noe av han første året, men ønsker å matche han moderat og fornuftig slik at han kan gå gradene hos oss. Det er en bratt læringskurve, men han har et klokt sykkelhode på tross av sin unge alder, og fortjener et rittprogram som kan ta han til et høyere nivå, sier Børresen.

Share