De unge og temposterke rytterne Iver Knotten (20) og Stein-Erik Eriksen (23) blir en del av Team Coop fra 2020. 

 Med velodromen like rundt hjørnet, kan vi avsløre at Iver Knotten (20) og Stein-Erik Eriksen (23) blir en del av Team Coop fra 2020. 

Knotten fra Re utenfor Tønsberg i Vestfold, har flere ganger vist at han hører til blant verdenseliten når det kommer til tempo. Han tok NM-gull på tempo som junior, og viste igjen i år at han hører til hjemme i toppen med NM-sølv på lagtempoen, samt den individuelle tempoen hvor han passerte Edvald Boasson Hagen.

    - Å signere med Team Coop er en unik mulighet for meg til å ha enda mer fokus på tempo. Jeg ønsker selvfølgelig også å utvikle meg som landeveisyklist, og tror dette er et lag med gode rammer, og mye dyktige folk i ledelsen som kan hjelpe meg til å bli en bedre syklist. Jeg har et sterkt ønske om å kjøre gode landeveisritt og skape gode resultater, samtidig som jeg har mål om å ta gullmedalje på tempo i EM og VM. Velodromen som står ferdig til neste år er også en fantastisk mulighet for meg personlig med tanke på å utvikle meg innen tempo. Den kommer til å bli mye brukt til testing og trening, og vil være med på å heve norsk sykkel ytterligere, sier Knotten. 

Stein-Erik Eriksen kommer til Team Coop etter en sesong hos det danske kontinentallaget ColoQuick. Eriksen har bakgrunn fra langrenn, men gikk over til landeveisykling i 2017. Han startet hos Bærum og Omegn Cykleklubb, hadde en kort periode hos Bygdøy, og ganske raskt etterpå fikk han et tilbud fra Coloquick. Han tok en sterk 5. plass på årets individuelle NM-tempo og har vist at også han kan levere gode resultater på tempo. 

   - Jeg har et mål om å vinne NM-tempoen. Jeg syns det er veldig bra å ha min argeste konkurrent (Iver Knotten) i min lagkamerat. At vi sykler for det samme laget og det samme målet, gjør at vi kan pushe hverandre enda mer både på trening og i løypa. Jeg håper også på å kunne delta på VM-tempoen allerede i år, og tror at Team Coop med kompetansen som Magnus Børresen og Stein Ørn har, kan være med på å legge til rette for at jeg kan utvikle meg mot målet. Laget virker som en utrolig profesjonell og sammensveiset gjeng hvor alle får sjansen, og gir sitt for hverandre. Jeg gleder meg til å være en bidragsyter og ta del i laget, sier Eriksen. 

Sportsdirektør Magnus Børresen gleder seg til å jobbe med de to unge rytterne, og ser frem til å utvikle de til å bli enda bedre på tempo, men også som landeveisryttere. Med aerodynamisk utstyr fra sponsor og samarbeidspartnere som Ridley (sykler), Mavic (hjul), Uvex (hjelmer) og Santini (skinsuits), ligger mye til rette for at rytterne skal få utvikle seg i riktig retning, og er noe som betyr mye for dem.  

    - Det er to spennende ryttere med gode tempoegenskaper. Eriksen er ganske uerfaren i sykkelsporten og har et uforløst potensial. Han har tatt store steg år for år, og har noen gode tempoegenskaper som vi gleder oss til å utvikle. Knotten har holdt på noen flere år og har vist at han hører hjemme på et høyt nivå. At vi sammen sikter etter gull og har høye ambisjoner er ikke urealistisk. Vi vil som lag legge til rette for at de skal nå målene sine, og med velodromen kan vi jobbe målrettet sammen om det. Velodromen kommer til å bli vårt kompetansesenter i årene fremover, og vi kommer til å bruke den til testing, utvikling, kompetanseutveksling og ikke minst trening, sier sportsdirektør Børresen. 

Vi gleder oss til å ta imot Iver Knotten og Stein-Erik Eriksen, og følge utviklingen i sesongen som kommer!

Les mer fra procycling.no her: https://www.procycling.no/knotten-ganske-harete-mal-mulig/

Share