Halvfigur Kristian Aasvold

Team Coop er veldig glade for å kunne meddele at Kristian Aasvold blir proff, og har signert en toårskontrakt med det danske prokontinental-laget Riwal Readynez Cycling Team fra 2020.

Kristian kom til Team Coop i 2018 etter fire år hos Team Sparebanken Sør.

24-åringen vant Norgescupen sammenlagt i fjor, og tok en bronsemedalje på NM-fellesstarten en drøy måned senere. Årets sesong startet bra i Kroatia med en 4. plass sammenlagt i Istrian Spring Trophy, før han var uheldig og kræsjet i Tour de Normandie. Det stoppet han ikke fra å kjøre en god sesong, før han rundet av med en sterk 2. plass i Lillehammer GP i starten av september.

- Det har vært to veldig bra år. Jeg tok store steg etter at jeg kom til Team Coop, og det vises også på resultatene. Det har også vært mange bra lagprestasjoner. Spesielt artig var det når vi vant Norgescup-åpningen og gikk «all in» for å forsvare trøyen resten av sesongen. Bronsemedaljen på NM-fellesstarten i fjor var også en opptur. Årets sesong startet bra i Kroatia, så kræsjet jeg i Normandie og det tok lengre tid enn jeg ønsket å komme tilbake. 2. plassen på Lillehammer GP var derfor viktig. At jeg nå får denne muligheten er veldig artig, sier Kristian Aasvold.

Videre forteller han at det blir spesielt å ikke være en del av Team Coop lengre.

- Det er et flott lag både når det kommer til ryttere og støtteapparat. Jeg har trivdes utrolig godt, og det blir litt din andre familie med nærmere 150 reisedøgn i året. Jeg ble plutselig en av de eldste på laget, men det er en gjeng med unge ryttere som er motiverte og giret på å utvikle seg. Jeg har fått god hjelp når jeg har trengt det, og håper de føler det på samme måte andre veien. Samtidig har vi blitt veldig samkjørte i løpet av sesongen, og kjørt bedre og bedre som lag. Det må de ta med seg videre.

Kristian får med dette godt selskap og treningspartner på borte- og hjemmebane i Sindre Lunke som har forlenget sin kontrakt med Riwal Readynez.

- Det er veldig fortjent at Kristian har fått muligheten til å ta steget opp og bli proff. Han er en rytter med høy fysisk kapasitet som leverer gang på gang. Han er god oppover, men har også en giftig avslutning – hvilket er en god kombinasjon. Det er selvfølgelig veldig synd å miste en så fin personlighet og rytter som Kristian har vært i laget. Han har tatt ansvar, vært dedikert i treningsarbeidet sitt og stått på i mange år. Det viser at det lønner seg å stå på over tid, og vi synes det er veldig gledelig at han endelig får muligheten på prokontinentalt nivå.

Vi ønsker Kristian masse lykke til og gleder oss til å følge med på veien videre!

Share