Primus ClassicSesongens to siste ritt for Team Coop blir en hard prøvelse, da laget skal opp mot flere verdensstjerner i Primus Classic (UCI 1.HC) og Gooikse Pijl (UCI 1.1).

Forrige helg ble det til to andreplasser på hjemmebanen i Sandnes i forbindelse med avslutningen av Norgescupen, men denne helgen er det helt annen motstand som venter Team Coop. Flere World Tour-lag er på startstreken i lørdagens Primus Classic, som noen av de største stjernene bruker som oppkjøring til VM i Yorkshire, England, neste helg. Blant andre er Peter Sagan, Greg van Avermaet, Dylan Groenewegen og Mathieu van der Poel med på startlisten.

- I det selskapet er vi på ingen måte favoritter og vi kan ikke forvente å vinne. Til gjengjeld kan vi kjøre litt mer fritt og overraske. De siste ukene har vi kjørt godt kollektivt som et lag, og gjør vi også det denne helgen, så er vi gode nok til å sitte med i finalen, sier sportsdirektør Magnus Børresen. 

Lørdagens Primus Classic er 197 kilometer i en relativ kupert løype fra Brakel til Haacht. Søndagens Gooikse Pijl kjøres i en rundløype med start og mål i Gooik og er på totalt 198 kilometer.

- Begge ritt kan skille i bakkene, og blir det vind så skiller det enda mer. Søndagens startfelt er på papiret litt svakere, men det er fortsatt ryttere helt i verdenseliten og ryttere som er motivert for å kjøre sykkelritt. Det er "real racing" og kun de sterkeste sitter igjen i finalen, men vi er også motiverte for å gi alt og avslutte sesongen med stil, sier Børresen.

Til Primus Classic stiller Team Coop med:
Håkon Lunder Aalrust, Louis Bendixen, Erlend Blikra, Olav Hjemsæter, André Sotberg, Jacob Eriksson og Eirik Lunder.

I Gooikse Pijl er det følgende ryttere som kjører for Team Coop:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Erlend Blikra, Olav Hjemsæter, Jacob Eriksson og Eirik Lunder.

Gooikse Pijl

Share