Schal Sels MerksemI løpet av åtte dager skal rytterne fra Team Coop i aksjon fem ganger på de belgiske landeveier. Første gang er søndag i UCI 1.1-rittet Schaal Sels Merksem/Johan Museeuw Classic.

Søndagens ritt foregår i skikkelig belgier-terreng med 200 kilometer fordelt på 10 omganger med innslag av både grus- og brosteinsstrekker i og rundt Merksem-distriktet i Antwerpen. Her skal Team Coop opp mot en rekke World Tour- og prokontinental-lag.

- Det er et sterkt felt, men jeg synes vi er kommet godt fra start på høstsesongen. Vi får ikke helt de resultatene vi hadde håpet på i Arctic Race of Norway. Likevel synes jeg vi kjører flere gode etapper og rytterne har nivået inne til å kjempe om topplasseringene i disse rittene hvis vi legger en smart plan og formår å jobbe godt sammen, sier sportsdirektør Magnus Børresen og fortsetter:

- Det kommer til å bli utskillinger på slike ritt, og da kan vi ikke sove i timen. Disse rittene kjøres fra front, og det er ofte sterke brudd med favoritter som holder helt inn.

I søndagens Schaal Sels Merksem/Johan Museeuw Classic har Team Coop følgende ryttere til start: 
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Erlend Blikra, Olav Hjemsæter, Andre Sotberg, Jacob Eriksson og Eirik Lunder.

Allerede dagen etter Schaal Sels Merksem/Johan Museeuw Classic venter kermesse-rittet Gerardsbergen Kermesse før det onsdag gjelder Druivenkoers Overijse (UCI 1.1). Torsdag er det Kortemarkt Kermesse før Team Coop slutter av Belgia-turneen med Grote Prijs Jef Scherens - Rondom Leuven (UCI 1.1).

Share