ArcticTorsdag står Team Coop på startstreken med en lang rekke av syklingens verdensstjerner når Arctic Race of Norway begynner i Å i Lofoten.

Team Coop åpnet høstsesongen med flere etappeseire i det polske etapperittet Dookola Mazowsza. Heretter kom laget resultatmessig litt ned på jorden igjen i franske Kreiz Breizh Elites. Derfor er det et revansjelysten lag som skal ta kampen opp med flere World Tour-lag i det nordnorske etapperittet.

- Det er uten tvil det viktigste rittet for oss på høstsesongen. Både for rytterne personlig som utstillingsvindu, men også profileringsmessig for lagets sponsorer, så her må vi være synlige underveis på etappene og forhåpentlig også på resultatlistene. Med en rekke av verdens beste lag på startlisten er konkurransen veldig tøff, så for å få det til, må vi være profesjonelle, opptre kollektivt og utføre våre oppgaver, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Årets utgave av Arctic Race of Norway byr på fire etapper. Første og andre etappe er flate etapper, mens de to siste er noe mer kuperte. Tredje etappe har en knallhard avslutning med en stigning på 3,5 km og 12 % i snitt opp til Storheia. Sisteetappen kan også skille mye på de avsluttende, kuperte rundene i Narvik sentrum.

- I Trond Håkon Trondsen og Erlend Blikra har vi to gode kort til spurtene, mens Kristian Aasvold formentlig blir vårt beste bud på en fremskutt plassering i sammendraget. Ellers så må vi være representert i brudd en eller flere dager. På den måten kan vi kanskje også melde oss inn i klatrekonkurransen og kampen om den ettertraktede laksetrøyen, som vi tidligere har hatt god suksess med, sier Børresen.

Team Coop stiller med følgende lag i Arctic Race of Norway fra torsdag 15. august til søndag 18. august:
Håkon Lunder Aalrust, Kristian Aasvold, Louis Bendixen, Trond Håkon Trondsen, Olav Hjemsæter og Erlend Blikra.

Share