IMG 20180818 WA0011Foto: Pauline Ballet/ARN

Øivind Lukkedal kom seg med i et 9 mannsbrudd på dagens etappe. Der kjempet han godt og fikk med seg et par innlagte bakke- og flatspurter. Vi fikk også Håkon Lunder Aalrust inn på en solid tredje plass under 2. Etappe av Tour de l´Avenir. Joakim Kjemhus og Jon Anders Bekken har kjørt løp med selveste Tour De France vinner Geraint Thomas.

Vi begynner med Håkon Lunder Aalrust sin fantastiske innsats i ungdommens Tour de France. En lang dag i brudd ble belønnet med pallplass. Håkon kom tidlig med i et tremannsbrudd. Det var godt samarbeid i gruppen og mot slutten av rittet øynet utbryterne sjansen til å holde helt inn.Håkon Lunder Aalrust har prestert godt under hele sesongen på u23 landslaget. Ungdommens Tour de France er en flott arena for unge håpefulle ryttere, der de beste u23 rytterne i verden stiller til start. Det gjør dagens prestasjon av Håkon bare enda bedre. Han er også andre mann i sammendraget etter dagens tredjeplass.

Under Arctic Race of Norway ble det en lang dag for Øivind Lukkedal. En tydelig revansjelysten rytter etter gårsdagens etappe var ivrig etter å komme med i det avgjørende bruddet. Det klarte han og i front kjørte ”Lukkis” offensivt og kom først over streken på flere bakke- og flatspurter. Inn mot mål i Hammerfest hadde utbryterne over 3 min med 3 mil igjen, noe som gjorde det uhyre spennende for Team Coop. Bak i feltet satt resten av laget klar til å gi gass dersom Lukkedal ble kjørt inn. En mann holdt helt inn Øivind ble kjørt inn med ca 7 km igjen, en flott dag på sykkelen for Øivind. 

- Skulle ønske det var jeg som holdt helt inn, slik ble det ikke. Jeg tok så mange klatrepoeng som mulig siden jeg var i bruddet, så får vi se hva som skjer i morgen, er jo nr 2 i klatrekonkurransen. Det var mye støting i slutten på smårundene, klarte akkurat ikke å være med de to som gikk i den siste bakken, det var litt surt, sier Øivind Lukkedal. 
Med den gode poengfangsten er Øivind på skuddhold før morgendagens etappe i forhold til å ta med seg klatretrøya. Noe han også gjøre i Tour Of Norway.

Vi hadde også Jon Anders Bekken og Joakim Kjemhus med i Konvert Kortrijk Koerse. Et ritt som samlet Tour de France vinner Geraint Thomas og Grand Tour vinner Tom Dumoulin. Våre ryttere fikk være med i det 30 mann store startfeltet. Vi gav de store gutta god kamp, selv om det ikke holdt til seier. Joakim har brukt sommeren godt og Garaint og Dumoulin måtte trå hardt for å klare å holde følge med den unge Team Coop rytteren.

 

aalrust                        Joakim TDF

Share