Seier NC
Team Coop vinner både senior og U23 klassen i årets Norgescup. Seierne ble sikret under helgens Norgescup ritt. – Kult å vinne norgescupen sammenlagt sier Kristian Aasvold.

Dessverre ble helgens ritt avlyst da hoveddommer valgte å stoppe rittet etter mangel på løypevakter. Kristian Aasvold vinner dermed sammenlagt menn senior, mens nysignerte Olav Hjæmseter stikker av med U23 sammenlagten.

- Dommerne vurderte det slik at sikkerheten til rytterne ikke ble ivaretatt. Dermed valgte de avlyse rittet. Det var mye motgående trafikk i løypen i dag og da er det ikke kjekt å kjøre sykkelløp. Det var i utgangspunktet en utfordrende løype, men mangel på vakter gjorde løypen direkte farlig sier Magnus Børresen.

Kristian Aasvold har gjennom sesongen plukket med seg mest poeng i norgescupen og ender med totalt hele 1647 poeng. 208 poeng ned til andre mann, tidligere rytter på laget Markus Hoelgaard. Olav Hjemsæter ender på 6. Plass i senior rankingen med 763 poeng, det er nok til å stikke av med U23 seieren. 176 poeng foran andre mann Jonas Iversby Hvideberg og lagkamerat Håkon Lunder Aalrust på tredje plass.
- Det var litt dumt å ikke få sykle siste norgescup, men nå hadde jeg god margin ned til andre mann så jeg føler det er en fortjent seier selv om vi ikke syklet i helgen. Jeg vil si Gylne Gutuer og åpningingshelgen var to kritisk punkt for denne sammenlagt seieren. Åpningshelgen gav meg ledelsen, men Gylne Gutuer var en tøff helg for meg, der fikk lagkammeratene meg gjennom. Så det her er en team seier! Når vi gikk for å vinne sammenlagt er det kjekt å kunne nå det målet. Kult å vinne norgescupen sammenlagt avslutter Kristian Aasvold

- Det var morsomt å vinne dobbelt og ta med seg begge trøyene hjemfra Norgescupen. Sier Olav Hjemsæter. Han sier at grunnlaget for denne seieren ble lagt i Sandnes der han spurtet inn til en sterk andreplass. Olav er en mann for fremtiden og vi vil nok se mer av ham de neste tre årene i U23 klassen.
Aasvold seierOlav hjemsæter

Under dagens rankingritt endte det med seier til Kristian Aasvold. Han ble tidlig en del av et 25 mannsbrudd. På nest siste runde gikk han i fra denne gruppen og fikk med seg 3 andre. Disse spurtslo han på oppløpet og sikret seg med det seier i det siste nasjonale løpet for aktive denne sesongen.


Aasvold seier2

Share