Krister i gult02Team Coop og Krister Hagen har tidligere hentet gode resultater i Portugal som i Volta ao Alentejo i 2016.

Varme, fjell og 11 etapper på 12 dager venter Team Coop når de onsdag er til start i UCI 2.1-rittet Volta a Portugal.

Etapperittet innledes onsdag 1. august med en kort prolog på to kilometer. Heretter venter det 11 hårde etapper inkludert den avsluttende tempoetappen, kun avbrutt av en enkelt hviledag underveis.

- Det er forholdsvis sjeldent vi kjører så lange etapperitt, så det blir en ny erfaring for mange. Samtidig er etappene relativt krevende med mange høydemeter som skal forseres. Og selv om det ikke er noen World Tour-lag med, så er det mange klatresterke lag på start, forklarer sportsdirektør Magnus Børresen.

Team Coop har blant annet brukt sommeren og rittpausen på en treningssamling på Beitostølen. Derfor øyner sportsdirektøren også muligheter for gode resultater på enkeltetapper og kanskje en framskutt plassering i sammendraget.

- Vi er godt forberedt og gutta viste gode takter i bakkene på Beitostølen. På papiret ser etappe 4, 6 og 9 ut til å bli avgjørende for sammendraget, mens vi først og fremst har gode muligheter for etappeseier i flere av de tekniske avslutningen som går i by på de andre etappene, sier Børresen.

Team Coop stiller med følgende ryttere til Volta a Portugal:
Krister Hagen, Fredrik Ludvigsson, Håkon Lunder Aalrust, Trond Håkon Trondsen, Anton Tunset, Louis Bendixen og Øivind Lukkedal.

Share