Sandnes Olsen og Jensen foto Avisa Nordland Stian HøglandAndreas (til høyre) med en annen bodøværing på Team Coop, August Jensen. Foto: Avisa Nordland / Stian Høgland.

Andreas Sandnes Olsen avslutter tiden i Team Coop etter inneværende sesong. Han har slitt med utmattelse i etterkant av en lungebetennelse i desember 2016 som har gjort at han må legge sykkelen vekk for en periode.

Andreas legger opp for nå, men utelukker ikke at lysten for å satse på sykkel igjen blomstrer opp når helsen kommer seg. Han setter ikke noe tidsperspektiv på det og tar det som det kommer i takt med bedringen i helsesituasjonen. En toppidrettssatsning er naturlig nok ikke noe som står i tankene per i dag. Andreas jobber målrettet hver dag for å bli 100% frisk, og det går bedringens vei.

Det har vært en sesong preget av et virus som har vært vanskelig å behandle. Han har hele tiden hatt som mål å komme tilbake på sykkelen, men merker at kroppen ikke vil like mye som det hodet vil. Han erkjenner at det ikke har vært lett, men ser nå mer positivt på det og er glad for de sesongene han har hatt i Team Coop. Han trekker frem NM på hjemmebane i Bodø, og spesielt Arctic Race of Norway som store opplevelser. GP Viborg i fjor var også en god opplevelse, hvor han kjørte sterkt og beviste sine kjøreegenskaper.

Andreas er stolt over å ha nådd så langt. Han begynte syklingen i Bodø og la ned masse tid alene på landeveien i Bodø, før han kom inn i et større miljø i Trondheim. Han er takknemlig og stolt over karrieren og tiden i Team Coop.

- Å bli en del av kontinentallaget Team Coop i 2015 var spesielt. Det var et større delmål som ble nådd og jeg er takknemlig for at sjansen bød seg. Det har vært en rik erfaring og jeg har likt å kunne dyrke lidenskapen som profesjonell syklist.

Andreas har nå rettet fokus på studiene, medievitenskap på NTNU i Trondheim, som han begynte på i 2015. Etter hvert vil han trappe opp til fulltidsstudier og finne ting som kan motivere han like mye som sykkelsatsningen har gjort.
Lagtempo trening foto Einar Oliver Landa
Andreas forrest foran Magnus Børresen og Oscar Landa på lagtempotrening. Foto: Einar Oliver Landa

Blir savnet

- Andreas har vært ute med virus i hele år dessverre. En utrolig vanskelig medisinsk situasjon, og selvfølgelig veldig kjedelig for Andreas. På tross av motgangen har han vært en skikkelig humørspreder i laget og han skaper mye positivitet rundt seg. Alle liker den engasjerte, kaffedrikkende og historiefortellende Andreas, forteller Team Coops sportsdirektør Magnus Børresen og fortsetter:

- Det å ikke kunne ha hatt han med på ritt i år har vært et stort savn. Ikke bare fra det sportslige perspektivet der vi så gjerne skulle ha sett Andreas i front av feltet, men også på det sosiale planet der han er en stor bidragsyter til stemningen i Team Coop, sier han.

Andreas er takknemlig for alle rytterne og bekjentskap han har syklet med i karrieren sin.

- Jeg har fått venner for livet i Team Coop, det norske sykkelmiljøet og ikke minst de lokale miljøene i Bodø og Trondheim. Det setter jeg veldig stor pris på, avslutter Sandnes Olsen.

Vi i Team Coop vil takke Andreas for sin tid i teamet og ønsker ham lykke til videre og håper vi ser ham igjen på sykkelsetet.

Share