web innskriving Tour des Fjords
Austevoll skriver seg inn under årets Tour des Fjords mens Lindau med de svenske mesterskapsstripene på ermene venter i køen (foto: Szymon Gruchalski). 

To av Team Coops mest verdifulle ryttere, Philip Lindau og Ole André Austevoll, setter begge konkurransesyklene i garasjen etter 2017-sesongen.
Både Philip (26) og Ole André (23) har levert noen av sine beste prestasjoner i Team Coop-drakta i skyggen av lagets ”stjerner” som lojale og uvurderlige hjelperyttere. Derfor har de kanskje heller aldri vært blant de mest synlige for folk på utsiden, men internt i laget vil kjørestyrken, lojaliteten og selvoppofrelsen blir savnet.

Svenske Philip Lindau forklarer om karriereslutten at lysten til å konkurrere på kontinentalnivå er borte, og lysten til å bruke mer tid på andre ting i livet lokker mer. Lindau, som har et svensk mesterskap fra 2011 på merittlisten, trekker likevel fram en rekke opplevelser som hjelperrytter blant de beste minnene.

Philip i front Tour des Fjords foto Szymon Gruchalski
Philip i velkjent posisjon forrest i feltet under Tour des Fjords (foto: Szymon Gruchalski).

- Det svenske mesterskapet er selvfølgelig en dag jeg aldri glemmer, men å være en del av noe stort som et lag er veldig kult, som for eksempel i mitt tidligere lag i Tour de Alsace i 2015 som hjelper for Vegard Stake Laengen og selvfølgelig i Team Coop-trøye på «hjemmebane» i Tour of Norway og Tour des Fjords, hvor vi hadde et par fantastiske uker med August Jensen, sier den sterke svensken.

For Ole André Austevoll blir det framover studiene ved universitetet i Bergen som vil ta mest plass, selv om han nok vil fortsette med å sykle litt for å det kjekt. Om beslutningen om å legge sykkelsatsningen på hyllen sier han:

- Jeg har i år opplevd en stagnasjon i min utvikling og har ikke den motivasjonen som trengs for å fortsette på et lag som Team Coop.

2017-sesongen ble dog langt fra mislykket for Austevoll. I tillegg til å være en solid og lojal støttespiller fikk han også sine «15 minutes of fame» i løpet av året, da han på tredje etappe i årets Arctic Tour of Norway ble kåret som dagens mest offensive rytter – samme dagen som August Jensen hentet sin fantastiske etappeseier.

Ole A Austevoll offensiv rytter ASO Gautier Demouveaux
Austevoll hyllet som mest offensive rytter på en etappe under Arctic Race of Norway (foto: ASO - Gautier Demouveaux).

- Det har vært to utrolige kjekke år i Team Coop. Det har vært stort å være en del av et lag og en prestasjonskultur og kunne bidra til å oppnå suksess sammen, avslutter Austevoll.

Ryttere, ledere og støtteapparat i Team Coop ønsker å takke Philip og Ole André for innsatsen og ønsker dem begge lykke til videre.

Share