Havard sakPå en regnfull dag i oktober sitter vi sammen med to solide syklister som har valgt å avslutte sine flotte og innholdsrike karrierer. Begge med lang tid i Team Coop-systemet.

Håvard Blikra med sine syv år er den som hatt flest år i Team Coop-laget. Han har bidratt som en god bærebjelke i både laget og miljøet rundt. En solid kar med rå treningsvilje. Håvard husker godt første gangen han stilte opp i et sykkelløp, i rød klasse på SSK Cup. Med gir på rammen og full av mot startet han løpet som gav han tidlige erfaringer. Videre har utviklingen skutt fremover og han har gitt oss mange flotte sykkelopplevelser. Håvard husker også godt sitt første store sykkeløyeblikk da han ble nummer åtte under UM i Brumunddal, med sin karakteristiske sittestilling, blafrende hår og hodet på snei kjempet han seg til topp-plassering. Slik har han kjempet seg til gode plasseringer flere ganger, der i blant hans første junior-ritt seirer i Ringerike GP. Skiveløpet i 2015 er også et løp han lett husker tilbake på og kanskje til og med et løp han kan ergre seg noe over den dag i dag.

- Det skulle vært en seier, sier han mens han nikker på hodet.

Til slutt husker vi alle gullmedaljen i norgesmesterskapet i gateritt i 2014 og hans innsats på SSK lagtempolaget med to gullmedaljer.
Fredrik Sak
Håvard Blikra, sportsdirektør Magnus Børresen og Fredrik Galta mimrer om tiden i Team Coop. 

Fredrik Galta har også valgt å trappe ned på sin satsning. Selv om sykling enda er en valgt treningsform for ham er langturene erstattet med 1 time og godt fornøyd er han med det. Han husker godt da alt startet i gatene på Stokka, med spiker i dekket loftet han bort til Einar Landa som gladelig viste hvordan det skulle limes pariserdekk. Siden den gang har han hatt fem og et halvt år i Team Coop-laget og er også en av de som har vært i laget lengst. Det største øyeblikket i Team Coop-laget for Fredrik kom under sesongen 2015. Han var bunnsolid gjennom hele denne. Under Tour of Norway presterte han råsterkt og trekker frem dette som det råeste han leverte som sykkelrytter, og slenger raskt med at han er en av få i verden som har vunnet to UCI ritt på en og samme dag. Hans prestasjoner gjennom denne sesongen resulterte i proffkontrakt med franske Delko Marseille. Etter et år i det franske laget ble hjemlengselen stor. Det holdt altså med en sesong her før han avsluttet med enda en sesong hos oss i Team Coop, som han er veldig glad for.

Team Coop ønsker å takke for mange flotte sesonger sammen med Håvard Blikra og Fredrik Galta og deres gode innsats underveis. Vi er stolt over å ha hatt dere med på laget.

Sportslig hilsen fra alle oss i Team Coop

Share