web Louis Bendixen vinner i Herning foto CyclingPhoto.dkTeam Coop har signert med den 22-årige dansken, Louis Bendixen, som skifter fra danske ColoQuick CULT. Bendixen vant tidligere i år det prestisjefulle gaterittet i Herning. Foto: CyclingPhotos.dk
 
Team Coop har i 2017 hatt god suksess med to svenske ryttere og i 2018 får det Rogalandsbaserte sykkellaget altså enda et skandinavisk islett i form av Louis Bendixen. Den tidligere junior-danmarksmester og U23-landslagsrytter på mountain bike har siden 2015 satset på landeveien, hvor han har vist seg som en meget allsidig rytter, som er bra oppover, kjører en solid tempo og har en god spurt.

- Louis er en spennende rytter som fortsatt er relativ ny på landevei, men han har på ColoQuick CULT vist seg som en lojal rytter med gode evner til å posisjonere seg og håndtere sykkelen. Han kan med sin allsidighet, kjørestyrke og taktiske egenskaper bli en viktig mann for oss i de hektiske flamske rittene som vi har mange av på rittprogrammet, sier sportsdirektør Magnus Børresen om Bendixen.

web Louis Bendixen foto Dorte AdelfredSelv ser den unge dansken også fram til nye utfordringer på Team Coop, som han betegner som et steg i rett retning for hans videre utvikling.

- Jeg gleder meg veldig mye. Det er fantastisk å få sjansen på et lag med et meget profesjonelt oppsett med gode trenere, en god basisorganisasjon og et godt rittprogram. Derfor ser jeg gode muligheter for å heve nivået mitt og bli en enda bedre sykkelrytter i 2018, forklarer Bendixen. Han har også fått et godt inntrykk av forholdene i Norge fra treningskamerat Michael Mørkøv, som gjennom samarbeidet med Stein Ørn og spurtopptrekker for Alexander Kristoff har et godt kjennskap til Stavanger-regionen.

Rollen som spurtopptrekker er heller ikke fremmed for 22-åringen, som i 2018 ser seg selv i flere forskjellige roller på et relativ ungt Team Coop-mannskap krydret med et par erfarne ryttere.


Louis Bendixen blir den første dansken på Team Coop. Foto: Dorte Adelfred

- De siste to sesonger har jeg først og fremst vært hjelper og blant annet kjørt spurtopptrekk for vår hurtige ryttere. Den rollen er jeg også klar til å ta på Team Coop, men håper samtidig også at jeg kan kjøre min egen sjanse når muligheten oppstår, sier Bendixen.

Team Coop har allerede en god del av 2018-laget klar. I tillegg til Bendixen har Team Coop avtaler med Kristian Aasvold, Anton Tunset, Krister Hagen, Joakim Kjemhus, Gustav Höög, Fredrik Ludvigsson, Trond Håkon Trondsen, Jon-Anders Bekken, Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust.

Share