web Anton Tunset19-årige Anton Tunset er også en del av Team Coop i 2018.

Laget henter Kristian Aasvold fra Team Sparebanken Sør og forlenger samtidig med unggutten Anton Tunset. Begge ryttere har hjemme i Trondheim sammen med en annen nysignert Team Coop-rytter og tidligere lagkamerat av Aasvold på Team Sparebanken Sør, Trond Håkon Trondsen. De tre rytterne har dermed gode muligheter for å trene sammen fram mot 2018-sesongen.

- Det er godt å ha med en god treningspartner som Trond Håkon, som jeg også kjenner godt fra tidligere. Samtidig ser fram til å treffe Anton og de andre lagkameratene. Jeg er glad for at jeg nå får sjansen med Team Coop, da Team Sparebanken Sør måtte legge ned, men tror også det blir godt med et miljøskifte. Jeg er i hvert fald ivrig etter å komme i gang med opptreningen mot 2018 og starte sesongen for Team Coop, sier Kristian Aasvold.

Kristian Aasvold foto Kenneth Wikan

Kristian Aasvold skifter til Team Coop etter fire sesonger hos Team Sparebanken Sør. Foto: Kenneth Wikan

22-åringen har kjørt fire sesonger for Team Sparebanken Sør, og er dermed en rutinert kontinentalrytter tross sin unge alder. Sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, ser fram til å få Aasvold med på laget.

- Han er en sterk rytter som har kjørt mange år på det norske U23-landslaget, så han vet hva det krever. Han har først og fremst vist seg fram når det går oppover, og så har han en brukbar spurt i mindre grupper. Han blir spennende å følge videre, sier Børresen.

Ungt talent fortsetter
19-årige Anton Tunset skal i 2018 kjøre sin første hele sesong på Team Coop etter at han startet 2017 på en intensjonsavtale og ble en del av laget fra midten av mai.

- Det var en god ordning for meg å kjøre førstedelen av våren for klubben, men nå gleder jeg meg til en hel sesong med Team Coop. Derfor skal vinteren brukes til å bygge opp en god grunnbase og jeg skal sørge for å være frisk til sesongstarten. Derfor er det også artig med to nye treningskompiser fra samme lag i Trondheim, sier Tunset.

Han hadde en del sykdom i første halvdel av 2017-sesongen, men etter en god treningssommer, tok han et par steg opp og viste litt av det potensialet han har.

- Anton viste bra form i slutten av sesongen. Han er enda veldig ung, men vi tror han kan fortsette den positive utviklingen gjennom trening i vinter og etablere seg på et høyere nivå når sesongen starter neste år, forklarer sportsdirektør Børresen.

I tillegg til Aasvold og Tunset har Team Coop foreløpig avtaler for 2018-sesongen med Krister Hagen, Joakim Kjemhus, Gustav Höög, Fredrik Ludvigsson, Trond Håkon Trondsen, Jon-Anders Bekken, Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust.

Share