Kreiz Breiz 1 etappe Krister foto Gurvan SevenouEtter en sesong med opp- og nedturer er 28-årige Krister Hagen klar til å ta enda en sesong for Team Coop i 2018. (foto: Gurvan Sevenou)

Kristiansanderen, som kom til det Rogalands-baserte laget i 2014, er en av de rutinerte kreftene på Team Coop. Etter en strålende 2016-sesong var forventningene til Hagen store foran 2017, og det begynte også planmessig med en samlet fjerdeplass i etapperittet Volta ao Alentejo i Portugal.

- Jeg hadde en veldig god treningsvinter og følte jeg hadde tatt enda et lite steg opp. Derfor hadde jeg også selv store forhåpninger for resten av vårsesongen, forteller Hagen.

Etterfølgende var Hagen dessverre så uheldig å velte to ganger på en uke. Det resulterte i problemer med rygg og særlig det ene kneet, som satte ham mer eller mindre ut resten av vårsesongen, hvor han blant annet mistet store mål som Tour of Norway og Tour des Fjords. Heldigvis var han tilbake på NM, hvor han på fellesstarten klarte å slå tilbake med en fjerdeplass.

- Det var fint å komme tilbake med et godt resultat, men det var selvfølgelig surt at det ikke ble medalje, sier Hagen, som dog skulle få en solid opptur på høsten.

- Høsten var generelt bra med god form, og jeg tok endelig min første UCI-seier på første etappe i East Bohemian Tour i Tsjekkia. Nå håper jeg det er hull på byllen og at jeg kan ta flere seire i 2018. Ellers er jeg også i en posisjon hvor jeg blant annet i kraft av min rutine kan bidra til at andre på laget når sine mål, forklarer Hagen, som trives på Team Coop.

Krister vinner i Tsjekkia

- Jeg har virkelig troen på lagets framtid. Laget har et godt rittprogram og jeg får personlig lov til å realisere proffdrømmen ved drive med sykkel på heltid. Samtidig er det en ære å ha et godt samarbeid med en så profesjonell og givende person som Stein Ørn. Det gir meg også tro på at jeg kan utvikle meg videre som både syklist og menneske i 2018, sier Hagen.

Også sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen, gleder seg over å ha 28-åringen med på laget i 2018.

- Krister er en utrolig rutinert og profesjonell rytter på alle måter. At han nylig vant sin første UCI-seier i en massespurt viser hvilken kapasitet og hvilke ferdigheter han besitter, sier Børresen.

I tillegg til Krister Hagen har Team Coop foreløpig avtaler for 2018-sesongen med Joakim Kjemhus, Gustav Höög, Fredrik Ludvigsson, Trond Håkon Trondsen, Jon-Anders Bekken, Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust.

Share