Lukkedal AalrustTeam Coop har forlenget avtalene med Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust. De to ryttere, som begge har hjemme i hovedstadsområdet, er således også å finne på laget i 2018.

Felles for Lukkedal og Aalrust er en god 2017-sesong, hvor begge har utviklet seg positivt fra litt ulike utgangspunkt. 23-årige Lukkedal har prestert på et jevnt høyt nivå i store deler av sesongen og sluttet sesongen sterkt i med en rekke gode plasseringer i tøffe belgiske ritt.

- Det er ritt som i utgangspunktet ikke passer en ryttertype som Øivind som har sin force i mer kupert terreng. Men det er et godt bilde på den utviklingen og stabiliteten han har vist i år. Derfor forventer vi også at han vil ha en fremtredende rolle neste år, forteller sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen.

Aalrust kjørte i 2017 sin første sesong som senior. 19-åringen fikk sin debut på hjemmebanen under Tour of Norway i mai. Unggutten har imponert fra starten.

- Håkon har tatt nivået veldig bra som lagspiller og hjelper for de andre, men han har også vist hva han selv er god for med sterke resultater i Norgescupen og ikke minst fjerdeplassen i UCI-rittet Memorial Philippe van Coningsloo i Belgia. Vi regner med at han fortsetter den gode utviklingen og leverer flere gode resultater i 2018, sier Børresen.

Nye muligheter for lojal hjelper
Lukkedal har levert solid og lojal støtte til August Jensen gjennom hele sesongen, hvor han ofte har vært Jensen høyre hånd i finalene. Derfor har han stor andel i den suksessen som Jensen og Team Coop har hatt i 2017. Likevel har han også hatt mulighet for å kjøre sine egne sjanser – noe han håper han kan få enda flere muligheter for neste år.

web Øivind Lukkedal foto Szymon Gruchalski
Øivind Lukkedal på vei opp Grisabakken i årets Tour des Fjords. (foto: Szymon Gruchalski)

- Det har vært en veldig god sesong å Coop-rytter. Vi har fått til mye takket være godt lagarbeid og ikke minst den gode formen til August. Personlig var 12. plassen i Druivenkoers-Overijse en opptur. Ikke så mye plasseringen i seg selv, men måten jeg kjørte finalen på i et så stort ritt, forteller Lukkedal, som nå ser fram til noen uker av etter 65 ritt i 2017. Samtidig ser han fram til å fortsette framgangen i Team Coop i 2018.

- Jeg trives veldig godt i laget, hvor alt er godt organisert og vi har et rittprogram av ypperste klasse. Hovedmålet for neste sesong blir å kjempe i toppen på de norske etapperittene. Samtidig har jeg fått mer og mer smaken for de belgiske endagsrittene, hvor jeg også håper å kunne prestere bra neste år, sier Lukkedal.

Lovende førstesesong
På tross av sin unge alder og manglende erfaring på kontinentalnivået, har Håkon Aalrust imponert i sin første sesong som senior. Selv ser han tilbake på en lærerik sesong.

- Jeg har fått lov til å kjøre mange store løp helt fra starten uten at det har vært et press på meg. Det setter jeg stor pris, da det har gitt meg tid til å utvikle meg og ta et steg eller to opp i løpet av året, forteller Aalrust som både har vært med på flere store lagprestasjoner og samtidig selv hentet flere topplasseringer i inn- og utland. Den tendensen ser han fram til å fortsette i 2018.

Aalrust U23NM foto Westgaard Photo
Håkon Aalrust etter dette året U23 NM. (foto: Pål Westgaard/Westgaard Photo)

- Ambisjonen for 2018 er å forbedre min kapasitet og rett og slett fortsette min utvikling og ta nye steg. Og så håper man alltid å få sjansen for å ta en UCI-seier, sier Aalrust.

Team Coop har tidligere annonsert forlengelser med Joakim Kjemhus og Gustav Höög. I tillegg har laget allerede signert tre nye ryttere i form av Fredrik Ludvigsson, Trond Håkon Trondsen og Jon-Anders Bekken. Laget vil i løpet av de neste dagene presentere flere ryttere som blir del av 2018-laget.

Share