Gustav Höög under VM forberedelsene i Bergen foto Niklas WallnerGustav Höög, som fredag kjører U23-VM for Sverige, kjører også for Team Coop i 2018. Foto: Niklas Wallner.

Den svenske U23-VM-rytteren Gustav Höög og det unge spurttalentet Joakim Kjemhus kjører også for Team Coop i 2018.

Den 22-årige svensken, Gustav Höög, fikk en vanskelig start på Team Coop-karrieren på grunn av en skadeplaget vinter. I løpet av sesongen ble han sterkere og sterkere og viste seg som en god hjelperytter i flere av laget internasjonale topplasseringer. De gode taktene resulterte til slutt i uttak til VM i Bergen, hvor han fredag skal representere Sverige på U23-fellesstarten.

- Jeg var aldri i tvil om at jeg ønsket å bli i Team Coop. Det har vært et stort steg opp, og laget har alt jeg trenger for å utvikle meg og bli bedre. På tross av skadene i vinter, ble 2017 en brukbar sesong, men jeg føler fortsatt jeg har mer å bevise. Forhåpentlig kan jeg selv være med til at kjøre om seierne neste år – min første UCI-seier er et stort mål for 2018, sier Höög.

Sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen er fornøyd med å beholde den talentfulle svensken på laget.

- Gustav har vist seg som et stort talent og virkelig hevet seg den siste tiden. Gustav har et typisk “ sykkelhode”, og at han har blitt tatt ut på den svenske landslaget til VM viser at han er en rytter på høyt nivå, sier Børresen.

Joakim KjemhusLokalt spurttalent
Også den lokale Sandnes-gutten, Joakim Kjemhus, blir en del av Team Coop i 2018-sesongen. 19-åringen fikk sin debut i Team Coop på hjemmebanen i Tour des Fjords i mai, men har hatt en litt ustabil sesong på grunn av skader. Likevel har Magnus Børresen tro på unggutten i 2018-sesongen.

- Joakim har nese for avslutninger. Han har en farlig spurt og er uredd i posisjonskampen når det drar seg til mot spurt. Vi forventer at han skal fortsette å forbedre kapasiteten sin, slik at han kan være med å utfordre langt mer rutinerte konkurrenter i neste sesong, forklarer sportsdirektøren.

Joakim Kjemhus har også selv store forventninger til neste sesong til tross for en utfordrende første sesong.

- Formen ble aldri spesiell bra, da jeg dessverre ofte ble ramt av uhell og nye skader når formen var på vei opp. Likevel føler jeg at utviklingen har vært bra. Derfor håper jeg at jeg kan vinne løp allerede i 2018, hvor jeg også satser på å kjøre meg inn som en fast del av U23-landslaget, sier han og fortsetter:

- Team Coop er et trygt og godt sted for meg å være. Derfor var valget lett da jeg fikk tilbudet. Samtidig har laget et bra rittprogram for meg som ryttertype, og består av en god gjeng av ryttere, trenere og støtteapparat.

Team Coop vil i løpet av de neste ukene presentere flere rytter for 2018-sesongen.

Share