web Øivind Lukkedal foto Szymon GruchalskiØivind Lukkedal ble beste Team Coop-rytter i dag i Belgia. Foto: Szymon Gruchalski

Team Coop-rytterne havnet litt bakpå og kom seg aldri riktig fram igjen i dagens UCI 1.1-ritt Omloop van het Houtland Lichtervelde i Belgia.

Det 195 kilometer lange rittet var preget av mye vind. På et sidevindstykke kommer en 30-manns gruppe avgårde uten Team Coop-deltakelse. Håkon Aalrust, Anton Tunset og Øivind Lukkedal jobbet hardt for å komme opp. Det greide de til slutt, men slitet hadde kostet litt for mye til at rytterne klarte å komme seg fram i finalen.

- Anton måtte dessverre gi seg etter å ha gjort en god jobb. På slutten prøver Håkon og jeg å samarbeide for å få en god posisjon i spurten, men vi blir fullstendig sperret inne på den siste kilometeren. Det var en skuffende avslutning, forteller dagens beste Team Coop-rytter, Øivind Lukkedal, som ble nummer 40 rett foran Håkon Aalrust.

- Vi brukte muligens for mye krefter på å hente gruppen, men det var nødvendig for å kunne være med, avslutter en småskuffet Lukkedal.

Erlend Blikra kom også inn i samme gruppe som Aalrust og Lukkedal, 8 sekunder bak vinneren, Tom Devriendt fra Wanty – Groupe Gobert.

Torsdag kjører Team Coop et pro-kermes-ritt før sesongen avsluttes med UCI-rittet Gooikse Pijl på søndag.

Share