August Jensen og Krister Hagen med Thor Hushovd foto ASO Gautier DemouveauxFoto: ASO/Gautier Demouveaux

Med en 4. og en 17. plass i sine to siste ritt for Team Coop, fikk August Jensen en fin avslutning i laget, før karrierens foreløpige høydepunkt på søndag i VM i Bergen.

Fredag og søndag var Team Coop i aksjon i to sterkt besatte UCI 1.1-ritt i Belgia og Frankrike. Begge dager var August Jensen med langt fremme. Særlig i fredagens Kampioenchap van Vlaanderen imponerte 26-åringen igjen da han tok 4. plassen bak verdensklassespurtere som Fernando Gaviria og Dylan Groenewegen.

Søndag havnet Jensen litt lengre bak på 17. plassen i franske Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais, hvor et brudd overraskende klarte å holde helt til mål.

- Både fredag og søndag er det litt kaotiske avslutninger, men jeg sitter i gode posisjoner inn på oppløpet. Søndag var avslutningen litt vildere og raskere og her satt det kanskje litt i bakhodet at jeg ikke ville risikere å gå i bakken med 60 kilometer i timen rett før VM på søndag, sier Jensen.

De to rittene var bodøværingens siste ritt for Team Coop etter fem sesonger i laget. Neste år blir han proff på Israel Cycling Academy.

- Følelsen etter rittet var ganske normal. Min sesong er ikke ferdig enda, så jeg tror ikke jeg har tenkt så mye over at det var siste gang i Coop-drakta, men det kommer sikkert til å føles litt rart etter VM og sesongen, når jeg får tid til å se tilbake på mange gode år i laget, forteller Jensen.

Nå ser Jensen fram mot sesongens og karrierens foreløpige høydepunkt – VM på hjemmebanen i Bergen.

- Formen er bra. Nå gjelder det bare om å gjøre de siste forberedelsene og slippe litt opp for å være helt klar på søndag. Jeg fikk sett litt TV-bilder fra lagtempoen og det får meg bare til å glede meg enda mer. Jeg vet at det blir utrolig hardt, men samtidig håper jeg også at jeg klarer å nyte opplevelsen, sier Jensen.

Mens August Jensen og lagkamerat Gustav Höög setter kursen mot Norge og VM, blir resten av Team Coop-laget nå i Belgia. Her venter en hektisk siste uke av sesongen med de to UCI-rittene Omloop van het Houtland Lichtervelde (onsdag) og Gooikse Pijl (søndag) samt to pro-kermes-ritt tirsdag og torsdag.

Share