Team Coop klare for Tour of Norway webFra fredag og ti dager fram avslutter Team Coop sesongen med seks harde ritt i Belgia og Nord-Frankrike.
Først ut er det belgiske UCI 1.1-rittet Kampioenchap van Vlaanderen på fredag, hvoretter det søndag venter franske Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais, som også er i UCI 1.1-kategorien.

- Det er begge nye ritt for oss, hvor vi virkelig får teste oss mot noen av verdens beste ryttere, da flere World Tour-lag er på startstreken i begge rittene. Derfor er det også to optimale ritt i de siste VM-forberedelsene for August Jensen og Gustav Höög, forteller Team Coop sportsdirektør, Magnus Børresen.

Uken etter venter de to belgiske UCI-rittene Omloop van het Houtland Lichtervelde (onsdag) og Gooikse Pijl (søndag). I tillegg kjører Team Coop-rytterne tirsdag og torsdag to pro-kermes-ritt i Belgia, hvor det igjen er flere av World Tour-lagene på startlisten.

- De siste to UCI-rittene har vi litt mer erfaring med fra tidligere. For eksempel har Krister Hagen en flott tredjeplass fra Gooikse Pijl fra 2015. Alle seks ritt er typiske flamske ritt med et meget høyt nivå på konkurrentene. Det kommer til å bli hardt, men med den rette innstillingen og kreftene til å sitte med i front, så er det veldig morsomme ritt, sier Børresen.

Følgende ryttere blir med til Belgia og Frankrike.
Krister Hagen, Håvard Blikra, August Jensen, Even Rege, Øivind Lukkedal, Ole André Austevoll, Anton Tunset, Gustav Höög, Håkon Aalrust og Erlend Blikra.

August Jensen og Gustav Höög reiser hjem etter de første to rittene for å forberede seg til VM i Bergen, hvor Höög kjører U23-fellesstarten for Sverige, men Jensen er med på det norske laget til elite-fellesstarten.

Share