Stavanger-legender takker av

Havard sakPå en regnfull dag i oktober sitter vi sammen med to solide syklister som har valgt å avslutte sine flotte og innholdsrike karrierer. Begge med lang tid i Team Coop-systemet.

Les mer …

Dansk dynamitt til Team Coop

web Louis Bendixen vinner i Herning foto CyclingPhoto.dkTeam Coop har signert med den 22-årige dansken, Louis Bendixen, som skifter fra danske ColoQuick CULT. Bendixen vant tidligere i år det prestisjefulle gaterittet i Herning. Foto: CyclingPhotos.dk
 
Team Coop har i 2017 hatt god suksess med to svenske ryttere og i 2018 får det Rogalandsbaserte sykkellaget altså enda et skandinavisk islett i form av Louis Bendixen. Den tidligere junior-danmarksmester og U23-landslagsrytter på mountain bike har siden 2015 satset på landeveien, hvor han har vist seg som en meget allsidig rytter, som er bra oppover, kjører en solid tempo og har en god spurt.

- Louis er en spennende rytter som fortsatt er relativ ny på landevei, men han har på ColoQuick CULT vist seg som en lojal rytter med gode evner til å posisjonere seg og håndtere sykkelen. Han kan med sin allsidighet, kjørestyrke og taktiske egenskaper bli en viktig mann for oss i de hektiske flamske rittene som vi har mange av på rittprogrammet, sier sportsdirektør Magnus Børresen om Bendixen.

Les mer …

Rutinert Team Coop-profil forlenger

Kreiz Breiz 1 etappe Krister foto Gurvan SevenouEtter en sesong med opp- og nedturer er 28-årige Krister Hagen klar til å ta enda en sesong for Team Coop i 2018. (foto: Gurvan Sevenou)

Kristiansanderen, som kom til det Rogalands-baserte laget i 2014, er en av de rutinerte kreftene på Team Coop. Etter en strålende 2016-sesong var forventningene til Hagen store foran 2017, og det begynte også planmessig med en samlet fjerdeplass i etapperittet Volta ao Alentejo i Portugal.

- Jeg hadde en veldig god treningsvinter og følte jeg hadde tatt enda et lite steg opp. Derfor hadde jeg også selv store forhåpninger for resten av vårsesongen, forteller Hagen.

Etterfølgende var Hagen dessverre så uheldig å velte to ganger på en uke. Det resulterte i problemer med rygg og særlig det ene kneet, som satte ham mer eller mindre ut resten av vårsesongen, hvor han blant annet mistet store mål som Tour of Norway og Tour des Fjords. Heldigvis var han tilbake på NM, hvor han på fellesstarten klarte å slå tilbake med en fjerdeplass.

Les mer …

Team Coop fortsetter opprustningen

web Anton Tunset19-årige Anton Tunset er også en del av Team Coop i 2018.

Laget henter Kristian Aasvold fra Team Sparebanken Sør og forlenger samtidig med unggutten Anton Tunset. Begge ryttere har hjemme i Trondheim sammen med en annen nysignert Team Coop-rytter og tidligere lagkamerat av Aasvold på Team Sparebanken Sør, Trond Håkon Trondsen. De tre rytterne har dermed gode muligheter for å trene sammen fram mot 2018-sesongen.

- Det er godt å ha med en god treningspartner som Trond Håkon, som jeg også kjenner godt fra tidligere. Samtidig ser fram til å treffe Anton og de andre lagkameratene. Jeg er glad for at jeg nå får sjansen med Team Coop, da Team Sparebanken Sør måtte legge ned, men tror også det blir godt med et miljøskifte. Jeg er i hvert fald ivrig etter å komme i gang med opptreningen mot 2018 og starte sesongen for Team Coop, sier Kristian Aasvold.

Les mer …

Østlands-duo fortsetter på Team Coop

Lukkedal AalrustTeam Coop har forlenget avtalene med Øivind Lukkedal og Håkon Aalrust. De to ryttere, som begge har hjemme i hovedstadsområdet, er således også å finne på laget i 2018.

Felles for Lukkedal og Aalrust er en god 2017-sesong, hvor begge har utviklet seg positivt fra litt ulike utgangspunkt. 23-årige Lukkedal har prestert på et jevnt høyt nivå i store deler av sesongen og sluttet sesongen sterkt i med en rekke gode plasseringer i tøffe belgiske ritt.

- Det er ritt som i utgangspunktet ikke passer en ryttertype som Øivind som har sin force i mer kupert terreng. Men det er et godt bilde på den utviklingen og stabiliteten han har vist i år. Derfor forventer vi også at han vil ha en fremtredende rolle neste år, forteller sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen.

Aalrust kjørte i 2017 sin første sesong som senior. 19-åringen fikk sin debut på hjemmebanen under Tour of Norway i mai. Unggutten har imponert fra starten.

- Håkon har tatt nivået veldig bra som lagspiller og hjelper for de andre, men han har også vist hva han selv er god for med sterke resultater i Norgescupen og ikke minst fjerdeplassen i UCI-rittet Memorial Philippe van Coningsloo i Belgia. Vi regner med at han fortsetter den gode utviklingen og leverer flere gode resultater i 2018, sier Børresen.

Les mer …