NM-bronse til August Jensen

August NM bronse
Foto: Magnus Drivenes/procycling.no

August Jensen fra Team Coop ble til kveld nummer tre ved NM i gateritt i Levanger. Den sterke bodøværingen har hatt en fantastisk vårsesong og sikret i dag bronsemedaljen etter å ha sittet i brudd med to andre forhåndsfavoritter, Herman Dahl som vant i 2015, og den forsvarende U23-verdensmesteren og vinner av NM-gaterittet i fjor, Kristoffer Halvorsen. Dessverre fikk Jensen aldri sjansen for å spurte med om seieren, da han veltet i tredjesiste sving.

- Jeg tar en liten sjanse for å komme forbi Dahl og opp på hjulet til Halvorsen, men har dessverre for stor fart i forhold til den linjen jeg velger. Sånn skjer og det er selvfølgelig surt ikke å få lov til å kjempe om seieren. Det er ikke sikkert resultatet hadde vært annerledes, men jeg hadde i hvert fall vært nærmere gullet hvis jeg var kommet meg forbi i den svingen, sier en ikke alt for skuffet August Jensen.

Les mer …

Tempo-kveld på det jevne for Team Coop

 

Philip Lindau Team CoopSvenske Philip Lindau ble i dag nummer ni i det svenske tempomesterskapet.

Team Coop var i kveld i aksjon ved både de norske og svenske tempomesterskaper. Philip Lindau ble beste mann på en niendeplass i Sverige, mens Krister Hagen ble nummer 11 i Norge.  Team Coops svenske rytter, Philip Lindau, hadde håpt på litt mer, men er relativt fornøyd etter niendeplassen.

- Jeg fikk lagt en god plan for løpet, men manglet dessverre det siste trykket i benene de siste 25 kilometer. En niendeplass er ok når jeg ikke hadde det lille ekstra i benene, forteller Lindau.

I Norge ble Krister Hagen beste Team Coop-rytter som nummer 11, 3.22 etter den suverene vinneren, Edvald Boasson Hagen.

Les mer …

Fulle av selvtillit før NM

WEB Team Coop klar til NM foto Szymon GruchalskiFoto: Szymon Gruchalski

Team Coop har hatt en formidabel vårsesong med tallrike internasjonale topplasseringer. Derfor er der også forhåpninger om en god NM-uke. 

Norgesmesterskapene skytes i gang med U23 fellesstarten søndag 18. juni på Stjørdal og avsluttes en uke senere med herrenes fellesstart i samme løype. I den mellomliggende uken vil det også bli delt ut medaljer og mesterskapstrøyer i tempo, lagtempo og gateritt. Til åpningsøvelsen på søndag stiller Team Coop med U23-rytterne Håkon Aalrust, Joakim Kjemhus og Anton Tunset.

- Med tanke på løype og form er Håkon formentlig vårt beste bud på en topplassering. Han gjorde det meget bra i debuten i Tour of Norway og senest i Oberösterreichrundfarht. Men de to andre er selvfølgelig også oppsatte på å gjøre en god figur, og sykkelløp er en finurlig størrelse som kan være vanskelig å forutse resultatet av, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Godkjent NM-start for Team Coop

Håkon Aalrust webTeam Coops Håkon Aalrust hentet i dag en åttendeplass på U23-fellesstarten. Dermed ble han også beste førsteårssenior. 
Med bare tre ryttere til start var Team Coop på forhånd innstilt på at de ikke ville komme til å dominere U23-fellesstarten på Stjørdal. Laget hadde størst forhåpninger til bare 19 år gamle Håkon Aalrust, og den unge rytteren gjorde en god figur.

- Dessverre blir Håkon alene allerede tidlig i løpet. Han må kjøre kynisk og ha litt is i magen. Han treffer alle de riktige valgene hele dagen, men mangler dessverre de siste kreftene da det avgjørende bruddet blir etablert på nestsiste runde. Han kan absolutt være fornøyd med innsatsen og åttendeplassen, som også gjør han til dagens beste førsteårssenior. Jeg vil også mene at han legger inn en god søknad med tanke på de neste U23-landslagsoppdrag, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Triumftog i Østerrike

August oberosterreichTeam Coop og August Jensen fortsatte den imponerende vårsesongen i etapperittet Oberösterreichrundfarht med to etappeseire og en andreplass.

Stigningene på første etappe i det østerrikske etapperittet ble litt for bratte for Team Coop, men derfra ble det totaldominans fra de hvitkledte rytterne. Etter 23 topp-10-plasseringer i løpet av våren og enda en sterk andreplass på andreetappe satt den endelig for August Jensen, da han sikret seg seier på både tredje og fjerde etappe. Dermed fortsetter bodøværingen den imponerende stimen, som gjør ham til den rytteren i verden med flest topp-10-plasseringer (26 stykk), blant annet rett foran verdensstjernen Alejandro Valverde. Resultatene gir forhåpninger om et bra resultat i Norgesmesterskapet på Stjørdal om godt en uke.

Les mer …