Signerer ung og spennende rytter på intensjonsavtale

Olav Hjemsæter foto Gwen GarotFoto: Gwen Garot

Team Coop har Olav Hjemsæter på intensjonsavtale for 2018-sesongen. Olav er en ung og spennende rytter som vi i Team Coop gleder oss til å bli en del av laget vårt. I første omgang vil Olav bli med på treningsleiren i vinter og vi gleder oss til å ha ham med på laget!

Sportsdirektør Magnus Børresen sier:
- Olav Hjemsæter er en ung og lovende rytter som har hatt fast plass på det norske junior landslaget. Han representerte blant annet Norge under verdensmesterskapet i Bergen i både tempo og fellesstart, noe som resulterer i en 8. plass på fellestarten. Olav har kjørt jevnt gode resultater og har mange topp fem plasseringer internasjonalt på merittlisten. Igjennom hva han har prestert på sykkelsetet har han vist seg som en sterk og dedikert rytter. I tillegg er han som person treningsvillig, reflektert og har holdninger til sykling som vi i teamet verdsetter høyt. Som første års senior er ønsket at Olav får en gradvis tilvenning til seniorklassen. Olav starter derfor sin senior karriere på klubbnivå før han etterhvert blir en del av Team Coop for å kjøre større ritt med tøffere konkurranse ute i Europa. Vi gleder oss til å se Olav på treningssamling i vinter og å jobbe med han slik at han tar ytterligere steg i 2018.

Les mer …

Foreløpig slutt for Andreas Sandnes Olsen

Sandnes Olsen og Jensen foto Avisa Nordland Stian HøglandAndreas (til høyre) med en annen bodøværing på Team Coop, August Jensen. Foto: Avisa Nordland / Stian Høgland.

Andreas Sandnes Olsen avslutter tiden i Team Coop etter inneværende sesong. Han har slitt med utmattelse i etterkant av en lungebetennelse i desember 2016 som har gjort at han må legge sykkelen vekk for en periode.

Andreas legger opp for nå, men utelukker ikke at lysten for å satse på sykkel igjen blomstrer opp når helsen kommer seg. Han setter ikke noe tidsperspektiv på det og tar det som det kommer i takt med bedringen i helsesituasjonen. En toppidrettssatsning er naturlig nok ikke noe som står i tankene per i dag. Andreas jobber målrettet hver dag for å bli 100% frisk, og det går bedringens vei.

Det har vært en sesong preget av et virus som har vært vanskelig å behandle. Han har hele tiden hatt som mål å komme tilbake på sykkelen, men merker at kroppen ikke vil like mye som det hodet vil. Han erkjenner at det ikke har vært lett, men ser nå mer positivt på det og er glad for de sesongene han har hatt i Team Coop. Han trekker frem NM på hjemmebane i Bodø, og spesielt Arctic Race of Norway som store opplevelser. GP Viborg i fjor var også en god opplevelse, hvor han kjørte sterkt og beviste sine kjøreegenskaper.

Les mer …

Stavanger-legender takker av

Havard sakPå en regnfull dag i oktober sitter vi sammen med to solide syklister som har valgt å avslutte sine flotte og innholdsrike karrierer. Begge med lang tid i Team Coop-systemet.

Les mer …

Lojale arbeidshester gir seg

web innskriving Tour des Fjords
Austevoll skriver seg inn under årets Tour des Fjords mens Lindau med de svenske mesterskapsstripene på ermene venter i køen (foto: Szymon Gruchalski). 

To av Team Coops mest verdifulle ryttere, Philip Lindau og Ole André Austevoll, setter begge konkurransesyklene i garasjen etter 2017-sesongen.
Både Philip (26) og Ole André (23) har levert noen av sine beste prestasjoner i Team Coop-drakta i skyggen av lagets ”stjerner” som lojale og uvurderlige hjelperyttere. Derfor har de kanskje heller aldri vært blant de mest synlige for folk på utsiden, men internt i laget vil kjørestyrken, lojaliteten og selvoppofrelsen blir savnet.

Les mer …

Dansk dynamitt til Team Coop

web Louis Bendixen vinner i Herning foto CyclingPhoto.dkTeam Coop har signert med den 22-årige dansken, Louis Bendixen, som skifter fra danske ColoQuick CULT. Bendixen vant tidligere i år det prestisjefulle gaterittet i Herning. Foto: CyclingPhotos.dk
 
Team Coop har i 2017 hatt god suksess med to svenske ryttere og i 2018 får det Rogalandsbaserte sykkellaget altså enda et skandinavisk islett i form av Louis Bendixen. Den tidligere junior-danmarksmester og U23-landslagsrytter på mountain bike har siden 2015 satset på landeveien, hvor han har vist seg som en meget allsidig rytter, som er bra oppover, kjører en solid tempo og har en god spurt.

- Louis er en spennende rytter som fortsatt er relativ ny på landevei, men han har på ColoQuick CULT vist seg som en lojal rytter med gode evner til å posisjonere seg og håndtere sykkelen. Han kan med sin allsidighet, kjørestyrke og taktiske egenskaper bli en viktig mann for oss i de hektiske flamske rittene som vi har mange av på rittprogrammet, sier sportsdirektør Magnus Børresen om Bendixen.

Les mer …