Team Coop nådde ikke helt opp i nederlandsk sidevindskamp

August intervju NRK foto Pål KarstensenFoto: Pål Karstensen

Rytterne fra Team Coop gjorde et iherdig forsøk i kampen mot World Tour-lagene og sidevinden i dagens Arnhem – Veenendaal Classic. August Jensen ble beste mann som nummer 21.
Dagens 198 kilometer lange ritt begynte bra da både August Jensen og Joakim Kjemhus rett fra start kom med i en stor 37-mannsgruppe. Gruppen fikk imidlertid aldri det store forspranget og ble hentet igjen etter en time. Da startet «støte-cupen» for alvor og ni ryttere fikk en luke.

- Da bruddet blir etablert blir det et relativt kontrollert ritt, hvor primært storlagene Orica-Scott, Cannondale-Drapac og Fortuneo tar ansvar, forteller August Jensen.

På den siste 15 kilometers-runden blir bruddet hentet og det blir for alvor kjørt fort i sidevinden. August Jensen får hjelp av bursdagsbarnet Philip Lindau, som tar litt vind for kapteinen, men på tross av et helhjertet forsøk på å avansere fra plassen litt langt bak, lykkes det ikke.

Les mer …

Intens rittkalender i Nederland og Belgia

WEB Team Coop til Nederland og Belgia foto Szymon GruchalskiTeam Coop er klar til noen hektiske dager i Nederland og Belgia. Foto: Szymon Gruchalski.

Etter en storslått prestasjon på hjemmebanen i Arctic Race of Norway drar Team Coop nå på en liten rundtur i Nederland og Belgia hvor det venter seks rittdager i løpet av de neste ti dagene.

Første ritt på turen er det nederlandske UCI 1.1-rittet Arnhem - Veenendaal Classic på fredag. Søndag følger 1.1-rittet Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven i Belgia.

- Vi har tidligere kjørt begge rittene og det er en type ritt vi er godt kjent med. Det er ritt som skiller gutter fra menn og kvaliteten på lagene som stiller er høy, så rytteren som står øverst på seierspallen er ingen smågutt, forklarer sportsdirektør i Team Coop, Magnus Børresen.

Et godt eksempel på det, er de siste to års vinner av Arnhem - Veenendaal Classic, Dylan Groenewegen, som i år vant den prestisjefylte avsluttende etappen av Tour de France. I år slipper Team Coop Groenewegen, men resten av det sterke Team LottoNL-Jumbo er til start sammen med flere andre World Tour- og prokontinentallag.

Les mer …

Største seier til Team Coop og August Jensen

August Jensen vinner foto ASO Rune Dahle
Foto: ASO/Rune Dahle

En formidabel August Jensen vant tredje etappe av Arctic Race of Norway på en helt igjennom perfekt dag for Team Coop, hvor Ole André Austevoll ble kåret til dagens mest offensive rytter etter en lang dag i brudd. 

Allerede på første etappe av årets Arctic Race of Norway var Team Coop tett på full klaff, men i dag overgikk laget enda engang seg selv, da August Jensen vant karrierens største seier og samtidig en av de aller største seirene i lagets historie. I finalestigningen opp Finnvikdalen ble det kjørt høyt tempo fra bunnen. På de avgjørende meterne lå sammenlagtleder Dylan Teuns lenge i front, men helt på målstreken fikk August Jensen presset seg forbi belgieren og vant etter målfoto. 

- Det er meget stort og veldig spesielt å ta en slik seier på hjemmebanen. Selvfølgelig først og fremst for August som har vært nære så mange ganger, men også for resten av laget og meg som sportsdirektør, sier Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Eventyrlig prestasjon av Team Coop og August Jensen

August Jensen foto ASO Pauline Ballet
Foto: ASO/Pauline Ballet

Selv om BMC-rytteren Dylan Teuns tok sagen i egen hånd og vant siste etappe i Arctic Race of Norway og dermed sikret sammenlagtseieren, kan ingen ta bort gleden over den samlede andreplassen Team Coops August Jensen.

Før dagens avsluttende etappe med start og mål i Tromsø var August Jensen fortsatt på realistisk skuddhold til sammenlagtseieren, bare tre sekunder bak Dylan Teuns. Laget hadde lagt flere ulike planer for forskjellige scenarier, men da bonussekundene underveis ble tatt av bruddet, var det bare bonussekunder over målstreken og eventuelle tidsforskjeller som kunne gi August Jensen den samlede seieren.

I den siste bakken fikk Teuns en luke til resten av det reduserte feltet, og den formsterke belgieren holdt feltet bak seg helt til mål. Derfor var det uten betydning at August Jensen «bare» ble nummer 18 på dagens etappe i gruppen rett bak Teuns. Den imponerende andreplassen i sammendraget var uansett sikret.

- Etappeseier i går og samlet andreplass er over all forventning. Hvis jeg hadde spådd dette får rittet, hadde alle bare ledd. Vi er med å kjempe helt der oppe med de aller beste, og det er absolutt ingen skam å bli slått av Teuns. Han er en klasserytter som kom til Arctic rett fra sammenlagtseier i et meget sterkt Polen Rundt, påpeker sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Rolig dag med spisse albuer i finalen

August intervju NRK foto Pål KarstensenFoto: Pål Karstensen

Etter en meget god første etappe ble andre etappe av Arctic Race of Norway mer rolig for Team Coop. Beste rytter ble August Jensen på 11. plassen i en rask avslutning hvor det ble kjempet intenst om plasseringene.

Det var på forhånd forventet at etappen til Bardufoss flyplass skulle avgjøres i en massespurt – og slik ble det. Dessverre ble Team Coops beste kort, August Jensen, bokset litt inne i avslutningen, hvor bl.a. Astana-rytteren Matti Breschel var litt misfornøyd med kjøringen til Team Coop-kapteinen.

- August vet hva han er god for og er ikke interessert i å gi plassen fra seg. Det blir gitt og tatt i slike massespurter. Det skal August være forberedt på, og de mer etablerte ryttere må også venne seg til at August gir tilbake på samme måte, sier Olav Aleksander Benjaminsen om episoden.

Les mer …