Team Coop klare for Tour of Norway webDen sterke Team Coop-rytteren hentet en femteplass på dagens siste etappe av Tour of Norway. Dermed forsvarte han også femteplassen i sammendraget.
Med dagens femteplass sikret August Jensen også den femte topp-ti-plassering av fem mulige i årets Tour of Norway, som har vært betegnet som det sterkeste Tour of Norway gjennom tidene.

- Da har vi også hatt tidenes sterkeste Team Coop og August Jensen, sier en strålende fornøyd sportsdirektør, Olav Aleksander Benjaminsen og fortsetter:

- Dagens femteplass var en god avslutning på fem meget bra etapper, hvor gutta presterer og gjør en solid jobb for hverandre hver dag. Vi gjør et kjempeløp, forbedrer oss fra i fjor, hvor vi også gjorde det bra, og innfrir et av sesongens store mål om en topp-fem-plassering i et av de store norske etapperittene.


Karrierebeste av beskjeden hovedperson
Hovedpersonen selv er også fornøyd med egen innsats, selv om han uttrykker seg noe mer beskjedent.

- Jeg kjører et stabilt godt Tour of Norway og må bare erkjenne at rytterne foran meg i sammendraget var hakket bedre – litt hurtigere oppover og i spurtene. En femteplass i sammendraget og en håndfull topp-ti-plasseringer på etappene gir ikke samme følelse som å vinne, men ser man på konkurrentene og statusen på rittet, så er det ingen tvil om at dette er noe av det beste jeg har prestert i karrieren, sier August Jensen, som også skryter av laginnsatsen.

-  Vi kom litt halvveis inn i rittet med bare fem mann, men alle har fullført oppgavene sine perfekt, og vi har vokst som lag i løpet av de siste fem dagene. Høydepunktet var fjerde etappe, hvor alle brukte kreftene helt riktig og hvor vi nesten fikk full uttelling på resultatlisten.

Både Benjaminsen, Jensen og resten av Team Coop kan nå se fram til neste store høydepunkt, Tour des Fjords, som starter allerede onsdag. Det er ingen tvil om at det blir et lag sprudlende av selvtillit som går inn til fem nye tøffe dager, som avsluttes på «hjemmebane» i Sandnes og Stavanger.

Share