Lagbilde med støtteapparat web
Topprestasjonene vil ingen ende ta for Team Coop og August Jensen, som i dag spurtet inn til en knallsterk tredjeplass og styrket femteplassen i sammendraget i Tour of Norway.

Team Coops lagkaptein hadde på forhånd sett ut fjerdeetappe som en god mulighet for et toppresultat som i fjor, hvor han tok en sterk tredjeplass på sisteetappen av Tour of Norway til dagens målby, Sarpsborg. Det lyktes for den formsterke bodøværingen å gjenta fjorårets bragd og ble igjen nummer tre bak World Tour-rytterne Dylan Groenewegen og Edvald Boasson Hagen.

- August får Groenenwegens hjul i finalen som han gjerne ville og åpner spurten med 200-250 meter igjen. Det blir litt langt og ender med å bli et bra opptrekk for Groenewegen og Boasson Hagen, men vi kan ikke tillate oss å være misfornøyd med en tredjeplass og den fjerde topp-ti-plassering på rad, sier en strålende fornøyd sportsdirektør, Olav Aleksander Benjaminsen, som har stor ros til hele laget i dag.

- Først gjør Philip Lindau en kjempejobb for å holde August ute av vinden tidlig på etappen. I finalen tar Øivind Lukkedal og Håkan Aalrust over. Håkon setter seg mot slutten fram forrest i feltet for å holde et høyt tempo for å hindre angrep og sette press på de raskeste spurterne. Vi må ikke glemme at han bare er 19 år og kjører sitt første ritt for oss, og likevel kjører han en finale i et HC-ritt som om han aldri skulle ha gjort annet – fantastisk rått, sier Benjaminsen og fortsetter:

- Også støtteapparatet fortjener skryt. Alle rundt laget leverer varen og vi er litt i en lykkerus akkurat nå. Det er ingen tvil om at de gode resultatene smitter og gir selvtillit. Det skaper en positiv spiral som vi forhåpentlig kan fortsette i morgen på sisteetappen. 

Styrket sammenlagtplassering
Med tredjeplassen til August Jensen sikret han seg fire bonussekunder. Samtidig oppsto det en liten sprekk i feltet som ga Jensen ytterligere tre sekunder på flere av de nærmeste konkurrenter. Det betyr at han har skaffet seg et fint forsprang til rytterne bak og samtidig bare er ti sekunder fra førsteplassen og sju sekunder fra en pallplass.

- Det betyr at vi teoretisk har sjansen for å ta det hele i morgen på siste etappe. Da skal alt gå vår vei, men etappen passer August bra, og han har tro på enda et toppresultat. Men alt hva vi får med oss i morgen er bare en ekstra bonus. Vi er meget fornøyd med det vi har levert så langt, og ender det med en samlet femteplass er det også over al forventning, avslutter Benjaminsen. 

Share