Team Coop innskrivning Tour of NorwayTeam Coop kjørte en imponerende kongeetappe i Tour of Norway, hvor Philip Lindau var med i dagens lange brudd og August Jensen igjen var med framme i den meget tøffe finalen.
Tredje etappe av årets Tour of Norway var på forhånd pekt ut som avgjørende for sammendraget, og etappen fra Hamar til Lillehammer ble like medrivende som forventet. Etter en hektisk start med høyt tempo og utallige bruddforsøk, kom en sterk sjumannsgruppe endelig fri av feltets stramme tøyler. Her hadde Team Coop med den rutinerte svensken Philip Lindau.

- Philip viser i dag at han er sterk som en bjørn og klok som en gammel ugle. Det er sterke folk han sitter med og gjør en kjempebra jobb i front. Det gir ro og selvtillit til gutta bak i feltet. Her må jeg også rose Håkon Aalrust for en solid innsats i dag. Han er med til å posisjonere August og Øivind bra før finalen. Imponerende av en førsteårs-senior, skryter sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Finalen
Da feltet rammer den krevende bakken VIP-veien siste gang av tre, er bruddet med Lindau nøytralisert og det bli et festfyrverkeri blant favorittene. August Jensen formår å sitte flott med og nesten komme helt fram i finalen, hvor han til slutt blir nummer åtte.

- Vi gjør alt riktig i dag, og August leverer igjen en utrolig solid innsats og blir nest beste nordmann – bare overgått av en imponerende Andreas Vangstad. Hatten av for ham. At Edvald Boasson Hagen får det litt på slutten og slutter bak August sier litt om hvor hard finalen var i dag, og setter bare prestasjonen til August mer i relieff, sier Benjaminsen.

Øivind Lukkedal kjører også en godkjent finale og blir nummer 29 på etappen. I sammendraget er August Jensen nå på femteplassen. Det er naturligvis en plassering som Team Coop gjerne vil forsvare, men går i første omgang etter et nytt toppresultat på morgendagens fjerde etappe.

- I utgangspunkt er det en etappe som ligger godt til August – litt som første etappe, men kanskje litt lettere. Derfor blir konkurransen muligvis også større, men med tanke på den formen og fightervilje han viser om dagen, så er jeg meget optimistisk forut for de siste to etappene, konstaterer Benjaminsen.   

Share