August på pallen i Loir et Cher
Igjen markerte Team Coop-rytteren August Jensen seg i finalen, hvor han ble nummer ni på dagens etappe i Tour of Norway.

Helt som ventet ble det en rask spurt hvor feltets beste spurtere skulle avgjøre etappen mellom seg. Dessverre var de aller beste litt for hurtige for Team Coops beste bud på en topplassering, August Jensen.

- August ga seg ikke uten kamp idag. Med cirka én kilometer til mål kjemper han om hjulet til favoritten og den senere vinneren, Groenewegen, og får seg posisjonert bra. Det viser at han er sterk og har selvtillit. Dessverre er spurten litt for rask og han mister momentum mot slutten, men en niendeplass er et meget fint resultat, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Etappen forløp stort sett som forventet etter et tremannsbrudd etablerte seg tidlig. Dimension Data hadde bra kontroll og det var aldri fare for at bruddet skulle få lov å holde helt til mål. Team Coop fikk alle fem ryttere hele til mål og unngikk uhell på de våte og glatte veier. Før morgendagens tredje etappe har laget fortsatt August Jensen og Øivind Lukkedal med framme i sammendraget.

- Etappen i morgen blir veldig avgjørende for sammenlagtseieren når feltet skal opp VIP-veien tre ganger. Her blir det med garanti angrep og tidsforskjeller, men det kan samle seg litt igjen inn mot mål på Lillehammer. Her håper vi naturligvis å ha med både August og Øivind, men det blir en knallhard kamp, forutser Benjaminsen.

Share