August Jensen ASO P.Ballet
Foto: ASO / P. Ballet. 

Team Coops bodøværing sikret en meget sterk fjerdeplass på første etappe av Tour of Norway på selveste 17. mai.

På oppløpstrekningen i Asker ble August Jensen kun overgått av de tre meriterte World Tour-rytterne Edvald Boasson Hagen, Tosh van der Sande og Simon Gerrans.

- Det er en meget god begynnelse for August og resten av laget, sier en meget fornøyd sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som også kan fortelle at Jensen på forhånd hadde plukket ut førsteetappen som en mulighet for et toppresultat.

- Derfor hadde alle mann på laget også klare oppgaver for å få August sikkert fram til finalen i best mulig posisjon. Gustav Höög og Håkon Aalrust gjør en fin jobb i løpet av dagen, og på de avsluttende runder er Philip Lindau helt suveren og jobber hardt fram til den siste runden, hvor Øivind Lukkedal og August finner inn i et fint samarbeid, som August avslutter knallsterkt i et meget tøff konkurranse. Det er høy klasse, sier Benjaminsen.

Team Coop fikk også med Øivind Lukkedal i den første gruppen som nummer 22 i samme tid som vinneren og har dermed fortsatt begge sine fremste kort i sammendraget med framme.

- Vi kunne nesten ikke ønske oss en bedre start. Vi har vært sykdom- og skadepreget før start og stiller litt amputert med bare fem mann. Mange hadde allerede dømt oss ute før start, men dagens resultat motbeviser dette. Det gir en god porsjon selvtillit som vi tar med på de neste etappene.

I morgen venter det rytterne 194 kilometer fra Eidsvoll til Brumunddal, hvor Benjaminsen umiddelbart tipper på en rask spurt.

- Avslutningen i morgen er litt annerledes enn i dag og blir formentlig litt for rask for våre folk. Men gutta og særlig August Jensen imponerer gang på gang, så man skal aldri si aldri, sier sportsdirektøren.

Share