Team Coop klare for Tour of Norway webHøydepunktene står i kø for Team Coop i mai. Sesongens foreløpig største utfordring er UCI 2.HC-etapperittet Tour of Norway som starter på selveste 17. mai.
Med flere av verdens beste World Tour- og prokontinentallag på startlisten blir det en hard oppgave for Team Coop å blande seg i toppstriden, men tidligere års resultater viser at det er mulig. Hittil i år har August Jensen vært lagets største profil, og han har da også en flott tiendeplass å forsvare fra fjorårets utgave av Tour of Norway.

- August viste veien i fjor, hvor han også hentet en imponerende tredjeplass på siste etappe. Forhåpentlig kan han være med helt framme igjen i år. Han får i hvert fald en beskyttet rolle i Tour of Norway hos oss, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

I tillegg til sammendraget vil Team Coop også forsøke å være i offensiven på enkeltetapper for å vise fram den hvite drakten for de mange publikumer og tv-seere.

- Tour of Norway er også viktig for våre sponsorer, så vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å kombinere en god sportslig prestasjon med synlighet i front av rittet. Så får vi se hvilke etapper som passer oss best. Mye av løypene i årets ritt er endret i forhold til tidligere utgaver, så det kan bli spennende å se hvilket utslag dette gir, sier Benjaminsen.

I tillegg til August Jensen vil Øivind Lukkedal også være en mann å se opp for på de tøffeste etappene. De to får følgeskap av rutinerte svenskene Philip Lindau og Gustav Höög. Siste mann på laget er førsteårs-senior og debutant Håkon Aalrust, som i fjor inngikk en intensjonsavtale med Team Coop og fram til nå har kjørt for Asker Elite.

- Det blir litt av en ilddåp i Team Coop-drakta for Håkon. Men han har på det siste vist gode takter i flere av de danske og norske UCI-rittene og generelt vist seg godt kjørende. Han er primært med for å lære, men det er veldig givende - og en av lagets målsetninger - å være med på å skape morgendagens syklister, poengterer Benjaminsen.

Share