Fredrik og August i front over Røine Foto Jarle Fredagsvik Procycling.noFredrik og August i front av feltet første gang over Røina. Foto: Jarle Fredagsvik, Procycling.no

Som forventet ble Sundvolden GP avgjort i den avsluttende stigningen opp til Krokkleiva, hvor Team Coops Øivind Lukkedal ble nummer åtte.
I fjor ble det til en fjerdeplass for Lukkedal, så taktikken var også i år lagt an på at han skulle være med til å kjempe om seieren i den siste bakken.

- Vi får være greit fornøyd med resultatet. Det var det benene var til i dag. Øivind kjører en fin finale og vi gjør stort sett alt riktig hele dagen. Først har vi Krister Hagen med i det store bruddet og i fram til finalen gjør August Jensen en formidabel jobb for å nøytralisere en lang rekke angrep, slik at Øivind blir avlevert i bakken i en god posisjon som avtalt, forklarer sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

jensenlukkeAugust og Øivind før starten. Foto: Jarle Fredagsvik, Procycling.no

Dessverre var Team Coop også preget av et par uhell underveis, da først Gustav Höög måtte utgå på grunn av store allergiplager. Senere var en av forhåndsfavorittene, Fredrik S. Galta, involvert i en velt og ble fraktet til sykehus.

- Gustav skal være klar til start igjen i morgen. Så må vi se hvor hardt rammet han er av allergien. Fredrik er mer tvilsom, men det er heldigvis ikke snakk om brudd men han har pådratt seg ganske mange skrubbsår og følte seg også svimmel etter velten. Avgjørelsen blir tatt senere i kveld, sier Benjaminsen, som fortsatt er optimist med tanke på søndagens Ringerike GP.

- På papiret bør vi har enda flere kort å spille på i morgen. I dag var Øivind vår klare håp, men i morgen kan også August, Krister og kanskje Philip være med i finalen. Vi vil prøve å kjøre med om seieren, avslutter Benjaminsen.

Share