Dobbel femteplass til August Jensen

Team Coop klare for Tour of Norway webDen sterke Team Coop-rytteren hentet en femteplass på dagens siste etappe av Tour of Norway. Dermed forsvarte han også femteplassen i sammendraget.
Med dagens femteplass sikret August Jensen også den femte topp-ti-plassering av fem mulige i årets Tour of Norway, som har vært betegnet som det sterkeste Tour of Norway gjennom tidene.

- Da har vi også hatt tidenes sterkeste Team Coop og August Jensen, sier en strålende fornøyd sportsdirektør, Olav Aleksander Benjaminsen og fortsetter:

- Dagens femteplass var en god avslutning på fem meget bra etapper, hvor gutta presterer og gjør en solid jobb for hverandre hver dag. Vi gjør et kjempeløp, forbedrer oss fra i fjor, hvor vi også gjorde det bra, og innfrir et av sesongens store mål om en topp-fem-plassering i et av de store norske etapperittene.

Les mer …

Team Coop og August Jensen imponerte igjen

Lagbilde med støtteapparat web
Topprestasjonene vil ingen ende ta for Team Coop og August Jensen, som i dag spurtet inn til en knallsterk tredjeplass og styrket femteplassen i sammendraget i Tour of Norway.

Team Coops lagkaptein hadde på forhånd sett ut fjerdeetappe som en god mulighet for et toppresultat som i fjor, hvor han tok en sterk tredjeplass på sisteetappen av Tour of Norway til dagens målby, Sarpsborg. Det lyktes for den formsterke bodøværingen å gjenta fjorårets bragd og ble igjen nummer tre bak World Tour-rytterne Dylan Groenewegen og Edvald Boasson Hagen.

- August får Groenenwegens hjul i finalen som han gjerne ville og åpner spurten med 200-250 meter igjen. Det blir litt langt og ender med å bli et bra opptrekk for Groenewegen og Boasson Hagen, men vi kan ikke tillate oss å være misfornøyd med en tredjeplass og den fjerde topp-ti-plassering på rad, sier en strålende fornøyd sportsdirektør, Olav Aleksander Benjaminsen, som har stor ros til hele laget i dag.

- Først gjør Philip Lindau en kjempejobb for å holde August ute av vinden tidlig på etappen. I finalen tar Øivind Lukkedal og Håkan Aalrust over. Håkon setter seg mot slutten fram forrest i feltet for å holde et høyt tempo for å hindre angrep og sette press på de raskeste spurterne. Vi må ikke glemme at han bare er 19 år og kjører sitt første ritt for oss, og likevel kjører han en finale i et HC-ritt som om han aldri skulle ha gjort annet – fantastisk rått, sier Benjaminsen og fortsetter:

- Også støtteapparatet fortjener skryt. Alle rundt laget leverer varen og vi er litt i en lykkerus akkurat nå. Det er ingen tvil om at de gode resultatene smitter og gir selvtillit. Det skaper en positiv spiral som vi forhåpentlig kan fortsette i morgen på sisteetappen. 

Les mer …

August Jensen med framme i spurten

August på pallen i Loir et Cher
Igjen markerte Team Coop-rytteren August Jensen seg i finalen, hvor han ble nummer ni på dagens etappe i Tour of Norway.

Helt som ventet ble det en rask spurt hvor feltets beste spurtere skulle avgjøre etappen mellom seg. Dessverre var de aller beste litt for hurtige for Team Coops beste bud på en topplassering, August Jensen.

- August ga seg ikke uten kamp idag. Med cirka én kilometer til mål kjemper han om hjulet til favoritten og den senere vinneren, Groenewegen, og får seg posisjonert bra. Det viser at han er sterk og har selvtillit. Dessverre er spurten litt for rask og han mister momentum mot slutten, men en niendeplass er et meget fint resultat, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Kongeetappe etter boka for Team Coop

Team Coop innskrivning Tour of NorwayTeam Coop kjørte en imponerende kongeetappe i Tour of Norway, hvor Philip Lindau var med i dagens lange brudd og August Jensen igjen var med framme i den meget tøffe finalen.
Tredje etappe av årets Tour of Norway var på forhånd pekt ut som avgjørende for sammendraget, og etappen fra Hamar til Lillehammer ble like medrivende som forventet. Etter en hektisk start med høyt tempo og utallige bruddforsøk, kom en sterk sjumannsgruppe endelig fri av feltets stramme tøyler. Her hadde Team Coop med den rutinerte svensken Philip Lindau.

- Philip viser i dag at han er sterk som en bjørn og klok som en gammel ugle. Det er sterke folk han sitter med og gjør en kjempebra jobb i front. Det gir ro og selvtillit til gutta bak i feltet. Her må jeg også rose Håkon Aalrust for en solid innsats i dag. Han er med til å posisjonere August og Øivind bra før finalen. Imponerende av en førsteårs-senior, skryter sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen.

Les mer …

Pangstart for August Jensen og Team Coop

August Jensen ASO P.Ballet
Foto: ASO / P. Ballet. 

Team Coops bodøværing sikret en meget sterk fjerdeplass på første etappe av Tour of Norway på selveste 17. mai.

På oppløpstrekningen i Asker ble August Jensen kun overgått av de tre meriterte World Tour-rytterne Edvald Boasson Hagen, Tosh van der Sande og Simon Gerrans.

- Det er en meget god begynnelse for August og resten av laget, sier en meget fornøyd sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som også kan fortelle at Jensen på forhånd hadde plukket ut førsteetappen som en mulighet for et toppresultat.

- Derfor hadde alle mann på laget også klare oppgaver for å få August sikkert fram til finalen i best mulig posisjon. Gustav Höög og Håkon Aalrust gjør en fin jobb i løpet av dagen, og på de avsluttende runder er Philip Lindau helt suveren og jobber hardt fram til den siste runden, hvor Øivind Lukkedal og August finner inn i et fint samarbeid, som August avslutter knallsterkt i et meget tøff konkurranse. Det er høy klasse, sier Benjaminsen.

Les mer …