Olav A. BenjaminsenOlav Aleksander Benjaminsen blir ny sportsdirektør med ansvar for administrasjon.

Laget styrker den sportslige og administrative organisasjonen med Olav Aleksander Benjaminsen som ny sportsdirektør. Samtidig blir Kristian Dyrnes lagets siste rytter.
Bare 25 år gamle Olav Aleksander Benjaminsen blir ny sportsdirektør med ansvar for det administrative rundt laget. Han tar over en rekke oppgaver etter lagets mangeårige frontfigur Roy Hegreberg, som fortsatt vil ha en aktiv tilknytning til laget, men framover vil dedikere mer tid til rollen som daglig leder for etapperittet Tour des Fjords.
- På tross av sin unge alder har Olav allerede mange års erfaring som sportsdirektør. Han er ung, seriøs og ambisiøs på samme måte som våre ryttere. I tillegg er han dedikert til oppgaven som venter og er derfor et viktig bidrag i styrkelsen av både det sportslige og administrative opplegget, forklarer Roy Hegreberg.
Benjaminsen har de siste to sesongene vært sportsdirektør i Trondhjems Velocipedklub (TVK). Før det fungerte han som assisterende sportsdirektør i Team Sparebanken Sør fra 2011 til 2013.


Fortsatt fokus på utvikling
Den nye sportsdirektøren vil primært ha fokus på å fortsette lagets suksessrike utvikling av ryttere, hvilket de siste årene har resultert i proffkontrakter til Sven Erik Bystrøm og Fredrik Galta.
- Jeg håper at så mange av rytterne som mulig kan utnytte det unike treningsmiljøet med Kristoff, Bystrøm og Galta til selv å ta nye steg i karrieren. Derfor forventer jeg at laget igjen i 2016 skal kjempe i toppen i flere av UCI-rittene, hvor spesielt de norske løpene vil være viktige for oss, sier Benjaminsen. 

Alle ryttere på plass
dyrnes-kristerSamtidig fullender Kristian Dyrnes rytterstaben for 2016-sesongen. Dyrnes har stort sett ikke konkurrert siden mars 2014, hvor en stygg velt resulterte i store ryggproblemer. 
- Forut for 2015-sesongen var jeg i full trening, men belastningen ved å kjøre løp i februar og mars ble for stor. Dessverre hemmer skaden meg fortsatt – også utenom syklingen. Første steg er derfor å bli 100% frisk i det daglige og deretter se om det lar seg gjøre å komme fult tilbake på sykkelen, forklarer Dyrnes.

Team Coop-ØsterHus vil i 2016 bestå av følgende ryttere:
Ole André Austevoll, Håkon Berger, Håvard Blikra, Magnus Børresen, Kristian Dyrnes, Krister Hagen, August Jensen, Oscar Landa, Øivind Lukkedal, Andreas Sandnes Olsen og Even Rege.


Kristian Dyrnes (til høyre) håper å bli 100% frisk i løpet av 2016-sesongen.


 

Share