Oscar Landa Viborg GPOscar Landa og Magnus Børresen blir begge å finne på Team Coop-ØsterHus i 2016.

Stavanger-gutten Oscar Landa (22) sto for lagets første UCI-seier i år, da han i mai vant GP Viborg i Danmark. 2015-sesongen har i det hele tatt vært bra for Landa, som også har hentet to topp-10-plasseringer på etapper i de store norske etapperittene samt en sterk 11. plass i U23 EM. Neste år satser han på å ta et steg videre mot en proff-kontrakt via flere UCI-seiere og nye topp-plasseringer.
- Min utvikling i laget har vært veldig bra, og jeg har god tro på systemet rundt meg, hvor jeg får bra oppfølgning og har et tett samarbeid med trenere og ledere. Samtidig føler jeg at jeg får tillit og mange muligheter. Miljøet er bra og jeg trives svært godt. Derfor var det ikke vanskelig å velge enda en sesong for Team Coop-ØsterHus, forklarer Landa.


Ser framover etter sykdomspreget sesong
Magnus Børresen 2015Også for Magnus Børresen (27) har god oppfølgning på treningssiden og et profesjonelt støtteapparat vært medvirkende til at han fortsetter på Team Coop-ØsterHus i 2016. I motsetning til Landa har 2015 ikke vært den store suksessen. Det satte sykdom en stopper. Børresen har imidlertid vært i gradvis bedring og sluttet sesongen bra med gode plasseringer i lagets siste ritt i Belgia.
- Avslutningen på sesongen gir meg forhåpninger foran neste sesong. Målet er å fortsette den positive utviklingen og prestere på et høyt nivå igjen. Jeg har god tro på at laget blir enda sterkere og kjører inn enda flere seiere. Den statistikk vil jeg selvsagt gjerne bidra til, sier Børresen.

To viktige brikker
Sportsdirektør Roy Hegreberg er fornøyd med å ha både Landa og Børresen med videre inn i 2016-sesongen, hvor han har tro på framgang for begge ryttere.
- Skader og sykdom har hindret Magnus i å prestere på sitt beste i år. Heldigvis begynte det å gå rette veien i høst, så vi gleder oss til å få ham tilbake i gammelt slag neste år. Oscar har vokst som rytter i år og hentet mange flotte resultater i tillegg til at han var nære seier på første etappe i Tour of Norway. Det blir spennende å følge ham videre i 2016, konstaterer Hegreberg optimistisk.

Share