Tormod norsk mester 2014Tormod har vært en synlig skikkelig i sykkelmiljøet i 10 år. Men nå har han dessverre valgt å klikke av for å gjøre mer som andre ungdommer. La det ikke være noen tvil; han vil bli savnet. De nærmeste håper fortsatt å få se ham tilbake.
I barneårene drev Tormod med stup. Per B. Moe var hans kamerat, og han fikk lokket ham til å smake litt på sykkelsporten. For en med en kropp boblende av energi, ble valget lett. Med dette fikk Stavanger SK en årsklasse av ryttere som drev hverandre gjennom tett kameratskap og heftige konkurranser.

Oscar Daniel  Tormod på pallen i Gilja Duo Tempo 2007I yngre årsklasser ble de litt herjet med når konkurransen ble nasjonal (bildet til venstre er fra Gilja Duo Tempo 2007 og viser at Tormod tidlig fikk erfaring med pallen gjennom lokale ritt). Men i 15/16 årsklassen begynte de å vise litt tenner. I det første året som junior, sjokkerte Tormod også seg selv ved å vinne den avsluttende etappen av Youth Tour. Året etter vant han NorgesCupen, og fikk gleden av å representere Norge under VM i København. Der leverte han varene!

Han innledet seniorkarrieren i Stavanger SK, men gjennom høsten kjørte han for Team ØsterHus – Ridley gjennom en lærling kontrakt. Fra 2013 ble han et fullverdig medlem. For 2013 handlet det mest om tilpasning til senior nivået. Men under Tønsberg 4 Dagers fikk han bekreftet sine egenskaper som avslutter selv om det ikke holdt helt til topps.

T4Dagers 2013
Innledningene av 2014 ga ikke grunnlag for høye forventninger. Men til NM på Eidsvoll møtte Tormod frisk, opplagt og vel tilpasset de historiske omgivelser. Han gjorde seg ikke særlig bemerket på de første rundene. Men ut på den siste fulgte han med gruppen som tok opp jakten på Sven Erik. Han var bevisst hvordan sin egenskap som spurter og hvordan Alexander sin tilstedeværelse i hovedfeltet, kunne gi ham en alle tiders mulighet. Den mulighet grep han med begge bein. På de siste kilometerne inn mot mål var det mye snakk om alle andre. Men med solide bidrag fra Fredrik, ble det Tormod som kunne løfte armene for å få mesterskapskransen plassert over skuldrene. Det var et stort øyeblikk!

Høsten ble gjennomført uten at de store overskrifter ble skapt.
Men under treningssamlingene vinteren 2015 presterte Tormod i en slik grad at lagkameratene forberedte seg på rollen som hans hjelperytter. Sesongens innledende ritt i Frankrike viste jevne prestasjoner. Deretter bar det til Belgia og Nederland. Der opplevde han et kraftig sammenstøt. Fortsettelsen ble det ikke helt det samme. NM på Lillehammer ble ikke en spesielt hyggelig opplevelse. Og selv om han ga viktige bidrag til lagets prestasjoner i Kreiz Breizh Elites, fant han det vanskelig å finne motivasjon for å gjennomføre det videre nødvendige treningsarbeid.

Og med det fant han tiden inne for å stake ut en ny kurs. 

Vi takker for alle dine bidrag og ønsker deg alt det beste i fortsettelsen, Tormod, og håper og tror sykkelsporten har gitt deg minner og erfaringer som du vil ta med deg på den videre vei. 

Mallorca samling 2009Tormod, Per, Oscar og Kristoffer Skjerping under treningssamling på Mallorca i 2009.

På vei til Youth Tour 2010Kristian, Sondre, Tormod, Anders, Oscar og Per på vei til Youth Tour 2010.

Tormod vinner E3 Youth Tour 2010Etter at Oscar vant 1. etappe av Youth Tour 2010, tok Tormod over ved å ta 3. plassen på 2. etappe og vinne den siste. Vi reiste hjem i en tilstand nær sjokk!

Hjem fra Ringerike GP 2010Torstein, Tormod, Oscar og Per hadde en periode hvor Gangsta musikk var topp. Her er de på vei hjem fra Ringerike GP 2010 hvor Per overrasket alle med en seier.

SSK juniorer 2010Per, Tormod, Anders, Sondre, Torstein, Kristian og Oscar utgjorde sammen med Fredrik og Sven Erik, Stavanger SK sitt 2010 juniorlag. Igjen viser Tormod at han trives foran kameraet.

DSC 9004Ekte menn skal ha skjegg! Det er ikke usannsynlig at Tormod har gitt viktige bidrag til revitaliseringen av Hipster kulturen.

Tormod i AAP Ronde van Drenthe 2015Tormod i kjent posisjon; sittende godt nede i bukken.

Tour de Berlin 2015

Full innsats!

Share