Web August vinner klatretrøya foto GAugust Jensen vant klatretrøya i Arctic Race of Norway og fortsetter på Team Coop-ØsterHus i 2016. Foto: G.Demouveaux/ARN

August Jensen og Krister Hagen har begge hatt stor andel i lagets beste sesong noen gang. Nå er det sikkert at begge også kjører for Team Coop-ØsterHus i 2016-sesongen.
Med fem UCI-seiere og totalt 358 UCI-poeng ble 2015 en rekordsesong for det Rogalands-baserte laget. To sentrale figurer i suksessen var August Jensen (24) og Krister Hagen (26). Derfor er sportsdirektør Roy Hegreberg godt fornøyd med å ha disse to ryttere med videre på laget neste år.
- August og Krister har vært to av de mest stabile ryttere. De har selv kjørt inn flere av de beste resultater og samtidig bidratt til de andres resultater dette året. Derfor er det naturlig for oss å ha dem med i 2016, hvor jeg tror de kan utvikle seg videre og bidra til enda flere gode resultater, forklarer han.

Imponerende sesong
Med både etappe- og sammenlagtseier i Kreiz Breizh Elites har August Jensen stått for to av lagets fem UCI-seiere. I tillegg har han vist høy klasse i stort sett alle de norske UCI-rittene. Her ble det blant annet til en fjerdeplass i ungdomskonkurransen i Tour des Fjords, mens han for andre år på rad vant klatretrøya i Arctic Race of Norway.
- Sesongen har inneholdt mange oppturer. Den trenden vil jeg gjerne fortsette i dette laget. Derfor var det ikke vanskelig for meg å velge Coop-ØsterHus foran 2016-sesongen, hvor målet er å ta et nytt steg i sykkelsportens hierarki og kjøre meg til en proffkontrakt, uttaler August Jensen.

Krister i BelgiaKrister Hagen sluttet sesongen med en tredjeplass i UCI-rittet Gooikse Pijl i Belgia.

Vil bidra med erfaring
Fingerbrudd, sykdom og allergi var medvirkende til en skuffende vårsesong for Krister Hagen. Til gjengjeld har han siden NM vist seg som en av de mest formsterke, hvilket ble understreket med en pallplass i sesongens siste UCI-ritt i Belgia.
- Målet for 2016 er å fortsette der jeg slapp i år og utvikle meg som syklist. Jeg ønsker spesielt å bli bedre på tempo, hvor jeg fremdeles mener jeg har et uoppnådd potensiale. Samtidig er jeg glad for det ansvaret jeg har fått i laget. Det trives jeg godt med, og forhåpentlig kan jeg videreføre noe av min erfaring og hjelpe de yngre rytterne på laget, sier Hagen.

Share