DSC 9546

Nordsjørittet arrangerte i kveld Forus Sprinten på Forus Travbane. Rundbanen har lengde 950 meter. Med prolog, kvart-, semifinale og finale, er dette ikke helt som andre sykkelritt. Og med flombelysning, speaker fra tårnet og full høyttaler funksjon, kunne man fornemme stemning fra hesteveddeløp. Omlag femti ryttere stilte til start. De fleste var topptrente veteraner som ikke manglet noe på utstyret. Opp mot disse våget Håvard og Oscar å stille med terrengsykler samlet  inn i går (takk til Sverre hos Spinn).

I prologen knallet Oscar til med beste tid. Men i kvartfinalen var det ikke mye som skilte fra en tredjeplass og på hodet ut. Langspurten ble noe lang. Håvard sin andreplass var mer kontrollert. De var nå begge blitt advart mot at det ikke ville bli noen "Walk over" til finalen. Derfor hadde de en plan for semifinalen. Da de hadde fullført første langside, angrep Håvard. På den neste overtok Oscar. Men mot oppløpet ble han forbikjørt av to. Heldigvis gikk begge videre som Lucky Losers.
Sammen med utskremt sportsdirektør Fredrik la de en ny offensiv plan for finalen. Det gikk rolig til begynnelsen av andre langside. Da la Håvard fullt trøkk på pedalene. Oscar holdt en tredje / fjerde posisjon. Inn mot siste sving tok andre over teten. Men på oppløpet kom ryttere opp bakfra. Oscar ble mest sannsynlig nummer fire og Håvard seks. Det betød at Fredrik ikke fant grunn til å spare på kruttet i sin omtale av prestasjonene. Ordene ble nærmest spyttet ut, og den friske høstlufta dirret. Men det virket som om det hele prellet av. Det hadde jo tross alt vært en svært så kjekk og annerledes sykleopplevelse.

Flere bilder under, og resten her.

 

DSC 9519

DSC 9525

 

Share